21 грудня 2021 23:28

Экс-помощник Зидана о втором этапе в "Реале": "Зинедин знал, что без 40-50 голов Роналду нужно что-то придумывать"

Давид Беттоні, який працював у тренерському штабі "Реала" з Зінедіном Зіданом, розповів про час, проведений в команді.

- Як би ви хотіли, щоб "Реал" Зідана і Беттоні запам'ятали?

- На першому етапі це був "Реал" Зідана. Ми виграли всі трофеї, грали дуже добре, у нас була відмінна команда. Так, у нас були Кріштіану Роналду, який забивав багато м'ячів, відмінні півзахист, захист, воротар.

На другому етапі багато було інакше. Ми побачили Зідана як тренера, адаптується під ситуацію, змінює тактику і моделі гри. Іноді ми грали з трьома захисниками, можливо, більш глибоко, ніж раніше, тому що Зідан знав, що без 40-50 голів Роналду потрібно щось придумувати. Нам потрібно було краще грати в захисті, і тому ми підписали Менді.

Ми менше перемагали, діяли більш раціонально, але все залежало від суперників. Нам потрібно було перебудувати команду, і, незважаючи на безліч проблем, нам це вдалося.

У минулому сезоні ми не виграли Ла Лігу, але добре пошуміли, а в Лізі чемпіонів поступилися майбутнім переможцям. Також заважав коронавірус.

- Вас здивував відхід Зідана?


- Правда в тому, що я і не знав, що він збирається так вчинити. Думаю, у нього було відчуття, оскільки він дуже чуйний і розумна людина, що потрібна була перебудова, а він, можливо, не самий підходящий для цього людина. І він вирішив поступитися своїм місцем іншим, і я його підтримав у цьому. І ми бачимо, що при Анчелотті у команди інша енергетика, так що, думаю, Зідан все правильно зрозумів, – сказав Беттоні.