20 грудня 2021 23:47

"За расистські заяви проти чорношкірих гравців відправляють в музей Голокосту. Ви взагалі думали про це?". Екс-гравець Білой про санкції за расизм

Колишній гравець "Льєрса" та інших бельгійських клубів Поль Білой вважає, що в чемпіонаті Бельгії неправильно карають винних у расизмі гравців.


"Одне з покарань [за расизм] – відвідування казарм Доссін в Мехелені (колишнього транзитного табору ув'язнення і депортації, створеного нацистами в окупованій Бельгії, зараз там музей Голокосту - прим. Sports.ru).


Але я скажу так: "Ці люди не знають, про що йде мова. Доссін про євреїв, про неймовірно негативний для євреїв факт в історії. Він не має ніякого відношення до темношкірих". Вони коли-небудь думали про це?


Того, хто на расовому грунті ображає темношкірих гравців, бельгійська ліга карає відвідуванням казарм Доссін. Хіба не можна придумати нічого кращого і дати більш відповідне покарання?


Я цього не розумію. Хоча, покарання вибирають білі люди, які кажуть: "Ми робимо добру справу", – заявив Білой.


У 2016 році Білой спільно з журналістом Франком ван Лекеном випустив книгу про расизм в бельгійському футболі під назвою Vuile zwarte (буквально – "брудний чорний").