13 грудня 2021 23:38

Володимир ШАРАН: "Де Дзербі - імпульсивний італієць і його завдання забрати чемпіонство у "Динамо"

Відомий український тренер Володимир Шаран в ексклюзивному інтерв'ю meta-ratings.com.ua підсумував виступ своєї колишньої команди "Олександрії" в першій частині сезону УПЛ.


"Між "Олександрією" і "Шахтарем" була рівна гра. Десь майстерність і швидкість "Шахтаря" нівелювалися тим, що футбольне поле було важке. Безумовно, треба враховувати те, що "Шахтар" ще грав у єврокубках. Але "Олександрія" виглядала дуже гідно в плані організації гри в плані гри в обороні. Це була рівна, десь нічийна гра. Але майстерність зіграла свою роль в завершальних стадіях атак. В цілому була бойова гра. "Олександрія", як і раніше, зараз дуже бойово діє проти "Шахтаря". "Олександрія" - незручний суперник для "Шахтаря".


До початку цього сезону багато скептиків говорили, що "Олександрія" буде боротися за виживання. Але, чесно кажучи, я взагалі таких висловлювань не розумів. Якщо так розібратися, то в команді, однозначно, потрібно було проводити ротацію складу. Це потрібно було мені зробити трошки раніше. Я це знав. Але я цього, на жаль, не зробив.


Багато хлопців пішли з команди, так як вони своє вичерпали в "Олександрії". Не хочу називати прізвища, але, можливо, з ними треба було розлучатися трошки раніше. У цьому сезоні я дивився практично кожну гру "Олександрії". І за цей час постійно виходили в основі вісім чоловік, яких я в команду запрошував. Просто тоді з різних причин вони не грали, деякі були ще молоді. До цього сезону вони добре підготувалися. У перших турах, можливо, не всі команди особливо сприймали "Олександрію", тому що багато футболістів покинули команду. А "Олександрія" домагалася хороших результатів. Не скажу, що вони яскраво грали, але результати були. Я вважаю, безумовно, "Олександрія" займає своє місце в турнірній таблиці УПЛ. Зараз, найголовніше, правильно посилити склад. Звичайно, хочеться, щоб олександрійці показали своє обличчя і в другій частині чемпіонату.


У "Шахтаря" також перед початком сезону відбулися пертурбації в тренерському штабі і в складі. На жаль, травмувалися Траоре і Мораес. Як змінився стиль при Де Дзерби? Може стало більше коротких передач і контролю м'яча. Де Дзербі - імпульсивний італієць і його завдання забрати чемпіонство у "Динамо". Це "гірники" і підтверджують, перебуваючи на першому місці. Але все одно "Шахтарю" потрібно покращувати гру в обороні. А з приводу чемпіонату України, то вся боротьба за чемпіонський титул попереду".