9 грудня 2021 18:24

Справа у російському прапорі та непорозумінні. Притула розповів про сутичку українських і боснійських фанатів у Зениці

Шоумен Сергій Притула розповів каналу "Пряма червона" деталі сутички українських і боснійських уболівальників на стадіоні у Зениці.


За його даними, прапор, який українці вивісили на секторі, вони відібрали у російських фанатів за кілька днів до матчу Боснія - Україна у Спліті, перед зустріччю Хорватії та Росії.


"Усій цій ситуації передувала певна прелюдія. Три дні перед цим у місті Спліт відбулася зустріч збірних Хорватії та Росії. І ватага українських футбольних вболівальників на запрошення хорватської сторони вирушила підтримати наших хорватських братів у цьому їхньому протистоянні. І ось гуляючи Сплітом, група українських вболівальників абсолютно випадково, звісно ж, натрапила на групу російських уболівальників. Зав'язалася жвава дискусія на предмет місця Миколи Васильовича Гоголя у пантеоні творчих письменників Росії чи України. Високоінтелектуальна бесіда закінчилась тим, що всі залишилися при своїх, а росіяни пішли далі, дивлячись у небо, бо так трошки легше, щоб кров не текла з носа. І вони пішли вже без прапора, бо перед тим вони йшли з прапором.


Ці наші звитяжці вирішили показати боснійським колегам по цеху, що, мовляв, ось дивіться, ми маємо трофеї: російський прапор. І в знак неповаги до російського прапора і до держави-агресора наші перевернули цей прапор. Але ж здалеку з сектора ти не бачиш, що це перевернутий російський прапор з перевернутим російським гербом. Здалеку він чистої води виглядав як сербський прапор. І тому боснійці довго не розбиралися, вони лавою рушили на наш сектор. Потім відписалася поліція, нам'яли боснійцям трохи боки. І на тому вважалося, що конфлікт мав би бути вичерпаний. Але саме у цю мить, пропустивши ось цю всю прелюдію, люди ввімкнули трансляцію і побачили, що боснійці чомусь засвистить український гімн


Мені скинули друзі скріни переписок з лідерами боснійської інтелігенції, яка була присутня на трибунах. Вони просили вибачення за свою поведінку під час виконання українського гімну, сказали, що не хотіли образити, і зичать нам майбутніх перемог. Вибачте за інцидент, але, мовляв, ви ж самі винні", - сказав Притула.