1 грудня 2021 18:57

Хорхе ЛОПЕС: "До того, як став координатором академії "Кривбасу", я знав тільки про гранди українського футболу"

Криворізька футбольна академія «Кривбас» представила нового координатора – авторитетного іспанського спеціаліста Хорхе Лопеса. Два роки він очолював академію «Валенсії».


- Хорхе, як у вас з'явився варіант роботи у академії «Кривбас»?


- Мій агент Антоніо Лопез повідомив про пропозицію із України, тому я сьогодні тут. Пізніше відбулась зустріч у Барселоні із Володимир Баєнком. Наші погляди по відношенню на розвиток цього проєкту зійшлися. Після чого я прибув до України. Побачив інфраструктуру клубу: стадіон, базу. Після цього прийняв рішення підписати контракт.


- Що ви знали про український футбол до переїзду в Україну і чи були тут раніше?


- Якщо чесно, не знав дуже багато. Знав тільки про грандів українського футболу. Як футболіст я грав у складі «Валенсії» в Лізі чемпіонів проти «Шахтаря». Я отримав інформацію про те як працюють футбольні академії в Україні. Приступаю до нової роботи із великим бажанням та надіями.


- Які цілі та завдання перед вами стоять в академії «Кривбас»?


- Це готувати футболістів для першої команди «Кривбасу». Для цього необхідно чітко побудувати усю вертикаль: від наймолодших гравців. Будемо працювати задля того, аби як можна більше вихованців академії поповнили ряди головної команди клубу. Аби футболісти були конкурентоспроможними на футбольному полі.


- Ваші перші враження від Кривого Рогу та академії?


- Я зустрічався із керівництвом ФК «Кривбас». Наразі хочу в усьому розібратися більш глибоко, детально, та розпочати роботу. Перші враження дуже позитивні. Також я вдячний за те як мене зустріли. Бачу у «Кривбасі» можливість росту. Бачу як будуються поля, як розвивається клубна інфраструктура. Тут є всі умови для хорошої роботи.


- Чи є можливість у майбутньому запрошення іспанських тренерів у академію «Кривбас»?


- По-перше, необхідно усе детально проаналізувати. Я з великою повагою ставлюся до тренерів, які наразі тут працюють. В подальшому, якщо буде така необхідність, я зможу залучити спеціалістів, адже ФК «Кривбас» росте й хоче розвиватися. Наразі я хочу подивитися як тут все працює.