27 листопада 2021 11:20

"Не знаю, скільки "насипали" у "Динамо". Олександр Гладкий - про те, чому вибрав "Шахтар" на початку кар'єри

Колишній форвард "Динамо" Олександр Гладкий в ефірі каналу "BurBuzz" розповів, чому на старті своєї кар'єри вибрав "Шахтар".


"У "Шахтарі" більше "насипали"? Я не знаю, скільки "насипали" у "Динамо" (сміється - прим.). Чесно. Не цікавився.


Тоді була така історія, що я став найкращим бомбардиром, непогано виступав, викликали у молодіжну збірну навіть. І в один прекрасний момент я був у Києві на зборах збірної. І перед поверненням до Харкова мені дзвонить Віталій Данилов (колишній президент ФК "Харків" та УПЛ - прим.). Він каже: "Завтра тебе чекаю з батьком". Я йому: "А щось сталося?". Він: "Та ні. Просто приходь поговоримо". Мені 19 років, руки трусяться.


Приїхав. Поговорили. І він: "Саня, така ситуація. Я тобі прямо кажу, тобі треба вибрати - "Шахтар" або "Динамо". Я пам'ятаю свої перші слова, що я хочу залишитися у "Харкові". Куди мені йти? Але ні, мені треба вибирати. Ми з батьком поговорили, буквально дві хвилини. І я сказав, що хочу у "Шахтар". Це було моє рішення.


Мені подобався "Шахтар", як він розвивався. Душа лежала до того футболу, що вони грали. Данилов при мені когось набрав і сказав: "Збирайся, ми летимо у Донецьк", - сказав Гладкий.