24 листопада 2021 13:27

Мирослав СТУПАР: "Авторитет "Баварії" тиснув на суддівську бригаду в Києві"

На післяматчевій прес-конференції головний тренер "Динамо" Мірча Луческу заявив, що арбітр за рахунку 0:1 не покарав "Баварію" призначенням пенальті за фол на Віталії Буяльському.


Екс-арбітр ФІФА, а нині відомий футбольний експерт Мирослав Ступар в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua прокоментував цей епізод, що трапився в поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів.


"Буяльський вдало відкрився в штрафному майданчику гостей, і гравець "Баварії" в боротьбі вдарив його по голеностопу. Контакт був, і арбітр зобов'язаний був призначити пенальті. Мені, якщо відверто, просто не зрозуміло чому турок Мелер не вказав на 11-метрову позначку, на жаль, не підказав йому і арбітр, що працює з системою VAR.


Я не можу стверджувати, що Мелер упереджено ставився до "Динамо", однак відчувалося, що авторитет "Баварії" сильно тисне на суддівську бригаду. Згадайте епізод, коли Микола Шапаренко був покараний попередженням, а коли в схожій ситуації незабаром сфолили на ньому, то рефері обмежився тільки штрафним ударом. Або коли замість кутового судді призначали удар від воріт.


Чи покарають за ці помилки Мелера і його асистентів? Складно сказати, залишається запастися терпінням і проаналізувати наступні призначення турецького арбітра. Однак при будь-якому варіанті вже ніхто результат матчу "Динамо" - "Баварія" не змінить".