23 листопада 2021 14:32

Юрій РОМЕНСЬКИЙ: "Успіх у збірній і перемога над "Чорноморцем" додадуть динамівцям позитиву в грі з "Баварією"

Колишній воротар київського "Динамо" Юрій Роменський, який працював у тренерському штабі столичного клубу і збірної України, в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua поділився думкою про готовність динамівців до сьогоднішньої гри в Лізі чемпіонів з мюнхенською "Баварією" і дав оцінку супернику з Німеччини.


"Багато чого буде залежати від того, як "Баварія" підійде до гри. Знаєте, є така приказка: "Ми граємо настільки, наскільки нам дозволяє суперник". Ось так буде і в сьогоднішньому матчі. Все буде залежати від того, як складеться сама гра у мюнхенців, якою буде у них мотивація. У "Баварії" простежується непередбачуваність – в минулому турі Бундесліги вона програла 1:2 "Аугсбургу". Я не думаю, що київське "Динамо" гірше, ніж "Аугсбург". Але знову ж таки, я гру цих суперників не бачив. Не знаю, хто як грав і як складався матч. Може, "Аугсбург" зі штрафного майданчика не виходив, а вибігши всього два рази в атаку і зумів забити два м'ячі. Це футбол, він непередбачуваний. Але як би там не було, а в будь-якому випадку хлопці з "Динамо" повинні налаштовуватися на поєдинок з "Баварією" з думкою про максимальний результат. Який інакше сенс виходити на поле і думати, що ти програєш? Потрібно грати на перемогу - а там як Бог дасть. Головне, щоб навіть у разі невдачі кожен з динамівських гравців міг сказати: "Ми зробили все від нас залежне. Ми старалися, ми хотіли, проявили майстерність, але десь не пощастило".


Той факт, що виступаючі в національній збірній футболісти "Динамо" приїхали з її розташування з досягнутим результатом у вигляді виходу в плей-офф чемпіонату світу укупі з феєричною перемогою в грі з одеським "Чорноморцем" 6:1 напевно додасть позитиву перед зустріччю з "Баварією". І це здорово. Позитив у футболі ніколи не заважав, а навпаки – допомагав реалізовувати свої можливості і домагатися результату. Деструктив же в гру вносить нервозність. Коли у команди проблеми, тренерський штаб завжди намагається вивести хлопців на позитив, на впевненість у своїх силах і можливостях. І, природно, ставлячи при цьому максимальну задачу. Тут питання в психології. А психологія в спорті - важлива річ. Вона часом допомагає гори згортати. А ось ігрова дисципліна - це вже прерогатива тренерського штабу. Він повинен ставити мету і вимагати дотримання цієї дисципліни.


Крім командної гри багато в сьогоднішньому матчі буде залежати і від гри індивідуальної. Ми не можемо спрогнозувати непередбачені помилки, які можуть виникнути в ході матчу. Буває, що одна-дві помилки вирішують його долю. Трапляється, що їх допскають і великі майстри, тому прогнози у футболі – штука невдячна".


Нагадаємо, що динамівці з одним очком посідають останнє місце у своїй групі. У "Бенфіки" на три очки більше.


Матч "Динамо" - "Баварія" пройде на НСК "Олімпійський" 23 листопада і розпочнеться о 19:45.