22 листопада 2021 15:33

Скаут Серії А: "Шевченко готовий жертвувати своїми ідеями заради результату "Дженоа"

Скаут Серії А Алекс Великих в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua розповів про дебют Андрія Шевченка на посаді головного тренера "Дженоа" в матчі Серії А проти "Роми" (0:2).


"Дебют Шевченка в "Дженоа" слід віднести до розряду проб пера молодого автора. Все-таки він прийняв команду по ходу сезону і знаходиться в явній кризі ідей, результатів і складу. Ці три кризові фактори і намагався якось вирішити український фахівець за короткий проміжок часу, готуючись до такого грізного суперника, як "Рома" на чолі з досвідченим тренером Моуріньо.


Безумовно, навіть знаючи про проблеми римлян останнім часом не можна було вважати, що це слабкий суперник і можливо Шевченку довелося йти десь на компроміс з самим собою - відійти від ідей гри в контроль м'яча і схеми 4-3-3 на користь завдання зачепитися за так потрібні "Дженоа" турнірні очки і не програти. Тому і була обрана тактика гри від оборони за схемою 3-5-2.


"Рома" ж виставила агресивний квартет атакуючих гравців і грала на перемогу. До 83-ї хвилини тактика Шевченка в цьому матчі давала результат, але тут у футбол втрутився чистий випадок, а саме за такі моменти ми і любимо цю гру. У гру увійшов 18-річний хлопець з Гани і зробив результат, а його другий гол у ворота "Дженоа" багатьом нагадав голи самого Шевченка в Серії А.


В цілому, ще раз скажу, що дебют Шевченка можна оцінити як пробу пера молодого талановитого автора, який показав здатність тверезої оцінки ситуації, коли для досягнення успіху тренер готовий жертвувати деякими своїми ідеями".


45-річний Шевченко очолив "Дженоа" на початку листопада. Команда з Генуї посідає 18-е місце в турнірній таблиці Серії А, набравши дев'ять очок.