22 листопада 2021 14:34

Стефан РЕШКО: "Надо будет сидеть на ноге у Левандовски, чтобы он не смог даже замахнуться, тогда сильно не проиграем"

Знаменитий екс-захисник "Динамо" Стефан Решко поділився з кореспондентом Footboom своїми очікуваннями від майбутнього матчу 5-го туру групового раунду Ліги чемпіонів, в якому біло-сині приймають мюнхенську "Баварію". Гра, нагадаємо, відбудеться 23 листопада на НСК "Олімпійський", початок – о 19:45. Сам Стефан Михайлович не з чуток знає, що таке "Баварія", адже в легендарному складі "Динамо" 1975 року він обігравав мюнхенців в дуелі за Суперкубок УЄФА (1:0 на виїзді і 2:0 вдома).


- Я коли чую слово "Баварія", у мене відразу полегшення на душі. Я дуже люблю цю команду і завжди за неї вболіваю в Лізі чемпіонів. Звичайно, за винятком випадків, коли вони грають з нашими.


Звичайно, з топ-клубами Європи динамівцям сьогодні важко і "Баварія", як ми вже встигли переконатися, не виняток. До рівня таких команд наші хлопці поки не доросли, не вистачає як досвіду багатьом, так і індивідуальної майстерності. У той же час, "Динамо" грає вдома. І тут головне - просто гідно зіграти. Треба реально дивитися на речі - буде дуже складно, про перемогу я не кажу, нічия проти нинішньої "Баварії" буде вже великим успіхом. У будь-якому випадку, для футболістів такі матчі - це дуже велика школа.


- З різними результатами останніх матчів у своїх національних чемпіонатах підходять команди до очної зустрічі. "Динамо" фактично не помітило "Чорноморець", У свою чергу, "Баварія" оступилася у зустрічі з "Аугсбургом". Чи є тут якийсь, скажімо так, мікрошанс для киян?


- "Баварію" ця ситуація може тільки розлютити, такий клуб неодмінно робить висновки з подібних поразок, і вони обов'язково зроблять поправку на те, щоб вдруге поспіль не було подібної осічки. Те, що "Динамо" без особливих зусиль здобуло велику перемогу - це не завжди добре, коли перед найважливішим матчем виходить така, свого роду, прогулянка. Можна і розслабитися психологічно на рівному місці. У той же час, "Баварія" такий подразник, що особливо цього зробити не дасть. Тут зовсім інший рівень, інша футбольна всесвіт. "Баварія" - справжні професіонали, до яких нам поки ще дуже далеко. Далеко не тільки в плані класі, а й ігрової дисципліни, вимогливості до себе. Ну і є ще один важливий момент - фінансовий, враховуючи те, що футбол сьогодні - це, по суті, не спорт, а бізнес, наскільки мені відомо, за перемогу там команда отримує близько 1,5 мільйона євро.


- Дуже велика ймовірність того, що Нагельсманн привезе до Києва експериментальний склад. І через необхідність плюс зручного моменту для ротації, і через те, що ряд гравців опинилися на самоізоляції. Це плюс для "Динамо" чи навпаки?


- З одного боку, однозначно молоді гравці захочуть себе показати і будуть робити все, щоб використовувати свій шанс. З іншого - молодість є молодість, навіть в такому клубі, як "Баварія". З іншого боку, футболісти "Динамо" навряд чи будуть недооцінювати "Баварію", навіть якщо там суцільно вийдуть молоді. І напевно ще більше не захочуть ганьбитися, адже, погодьтеся, не з руки програватиме з розгромним рахунком баварської молоді. Плюс необхідність брати окуляри. Загалом - шанс для киян проглядається.


- Три основних гравці "Динамо" - Забарний, Сидорчук І Шапаренко - пропустили через дискваліфікацію матч з "Чорноморцем". Є побоювання, що вони можуть десь втратити ігровий тонус перед "Баварією"?


- Думаю, що ні. Навпаки - якщо пропустили одну гру, то це навіть дозволить їм заспокоїтися і психологічно десь відновитися.


- Можете порівняти нинішню "Баварію" з тією, проти якої Ви грали в 1975-му?


- І у того, і у нинішнього складу був і залишається німецький дух, адже німці - вони роботяги, дисципліновані. У той же час, у того складу, проти якого грав я, 7-8 футболістів були чемпіонами світу і Європи. Сам клуб тричі поспіль - у 1974-му, 1975-му і 1976-му роках ставав володарем Кубка чемпіонів. Це була дуже зоряна команда. Складно сказати, яка з команд краще або гірше - та чи ця. Але, в той же час, поки таких успіхів, як тоді, у німців немає.


- Ваш прогноз на гру?


- Думаю, що Луческу зробить свою справу і ми сильно не програємо. Але для цього треба бути гранично сконцентрованими, перш за все, в обороні. Не можна давати свободу таким гравцям, як Левандовскі. Там треба, по суті, сидіти у нього на нозі, щоб він не мав можливості навіть замах зробити, не те, щоб там щось ще підправити. Програти в один-два м'ячі ще можемо, але більше, сподіваюся, не буде.


Фото - Footboom