9 листопада 2021 10:43

Олександр Сирота — про те, що відбувається у таборі Ротаня, та про слова Луческу перед від'їздом до збірної

Сьогодні після обіду молодіжна збірна України вирушить до Північної Македонії, де проведе черговий матч відбірного турніру Євро-2023 (U-21). Напередодні цього вильоту з zbirna.com поспілкувався захисник команди Олександр СІРОТА.


— Олександре, тебе майже рік не було в молодіжці. Чи не важко буде згадати вимоги Руслана Ротаня?

— Не думаю, що це може стати проблемою. Вчора на тренуванні ми якраз над цими моментами й працювали. Тож якщо мені доведеться вийти на поле — не підведу (посміхається).


— Який зараз у тебе психологічний стан після двох поспіль поразок Динамо від Барселони та Ворскли?

— Потрібно вміти швидко перемикатися із клубної роботи на ігри у збірній. Зараз усі думки лише про матчі проти Північної Македонії та Сербії. А вже після повернення до Динамо, вирішуватимемо інші питання.


— Що говорив команді Мірча Луческу після програного поєдинку з Ворсклою?

— Попросив не вішати носа, побажав удачі у збірних, і щоб усі повернулися без травм. Ця поразка, не безпосередньо від Ворскли, а взагалі, напрошувалася. Добре, що вона сталася перед матчами збірних. Впевнений, що після поновлення чемпіонату ви знову побачите голодне Динамо.


— З ким із партнерів по молодіжній збірній у тебе найкраще порозуміння?

— Я з усіма хлопцями знайомий, гадаю, не буде проблемою взаємодіяти з тим, з ким мало грав. Ми всі професіонали, працюємо над вдосконаленням.


— Чи є впевненість у тому, що молодіжна збірна України здатна у найближчих двох матчах взяти максимум очок?

— Є велике бажання, вірю, що буде впевненість. За своїм потенціалом ми можемо виграти і македонці, і серби. Важливо правильно виконати встановлення тренерського штабу.


— Ти згоден з тим, що певною мірою це ключові поєдинки для молоді?

— З огляду на турнірне становище, так.


— Вже вивчали Північну Македонію?

— Небагато. Але ми не відходитимемо від своїх принципів, незважаючи на те, що там, як сказали, і поле буде не кращої якості, і сам суперник непростий.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК