9 листопада 2021 10:17

Олександр ПОВОРОЗНЮК: "У нас скоро такі, як Бойко і Дердо будуть в памперсах виходити і все одно будуть судити, тому що там династія"

Президент "Інгульця" Олександр Поворознюк прокоментував суддівство в матчі з "Дніпром-1" (0:1)

"Дуже багато емоцій після футболу. Скажімо так, емоції негативні, бо якби судив молодий арбітр, то можна було б закрити очі і пробачити, як ми вже прощали багато разів — незарахований гол у Львові, чистий гол у грі з "Колосом", де зафіксували офсайд і дуже багато таких моментів.

Але хотілося б говорити мовою фактів. Хочеться, звернути увагу вболівальників на дуже просту річ, давайте розглянемо моменти, тому що на футболі цього не показували. Напевно це тому, що ми кожен день не говоримо, що "Шахтар" хороший.

Перша хвилина матчу. Хапають за руку Сітало і завалюють на газон-арбітр все бачить, але штрафного не дають.

Далі момент, який вирішив долю матчу. Всі експерти світу кажуть, що це жовта картка Піхаленку і штрафний у бік «Дніпра-1», але арбітр Бойко, який стояв за два метри від цієї ситуації, вирішив по-іншому. У мене створюється таке враження, що у нас написані вже нові правила. Якщо гравець замахнувся по м'ячу, то чіпати його не можна. Адже це неправильно. Пішов на випередження, перший на м'ячі, а суперник зносить йому Ахілл.

Другий момент. У двох метрах стоїть арбітр. З ліктя б'ють, а жовтої картки немає. Він бачить, але свисток не дає. Найцікавіший момент-відривають голову Сітало. Варто Бойко і дивиться на ситуацію, він бачить її, але навіть свисток не дав. У мене питання: яка це картка? Червона або жовта? Арбітр не дає взагалі ніякої картки, він навіть не свистить.

Ось так ми граємо у футбол. Я все міг би зрозуміти, якби це був який-небудь молодий арбітр, то можна було б списати на молодість, але це арбітр ФІФА. Ось такий у нас арбітраж. Я забув, це напевно династія, а її чіпати не можна.

У нас скоро такі, як Бойко і Дердо будуть в памперсах виходити і все одно будуть судити, тому що це династія. Там тато, там мама. Дайте дорогу молодим, нехай судять. Навіть коли вони будуть помилятися, то не так буде прикро. Але це вже упередженість.

Упередженість в тому, що, по-перше, це арбітр ФІФА. По-друге "Дніпро-1" точно грошей не дає. Тоді поясніть таке суддівство. Тому це просто упередженість. Ось і все.

Якщо говорити про гру, то що можна сказати. Коли на 33 хвилині команда залишається в меншості, то як можна думати про атаку — думаєш більше про те, як поменше пропустити.

Своїх в образу не дам. Будемо писати на арбітраж і хочу, щоб промені публічно дав пояснення, було там порушення чи ні, було упереджене суддівство чи ні. І скажіть будь ласка, як буде покараний Бойко, якщо там були неправильні рішення. Мені, як і футбольній громадськості, хочеться знати, як все буде виглядати. Будемо далі писати і нехай люди дивляться на цю ситуацію", - сказав Поворознюк.


Фото - ФК "Iнгулець"