7 листопада 2021 08:17
1

Екс-арбітр ФІФА: "Чи порушив правила Сидорчук? Подивіться VAR!"

Екс-арбітр ФІФА Олег Орєхов в коментарі Footboom дав оцінку епізоду з призначенням пенальті у ворота "Динамо" в матчі 14-го туру чемпіонату України проти "Ворскли" (1:2). Нагадаємо, рефері поєдинку Юрій Іванов вказав на "точку" після зіткнення в штрафному киян Степанюка і Сидорчука. Реалізувавши 11-метровий, "Ворскла" зробила рахунок 2:0 на свою користь.


- Так, це пенальті, - зазначив Орєхов. - Якщо дивитися на епізод з трибуни, здається, що нападник "Ворскли" врізався в гравця "Динамо". Але з-за воріт все виглядає по-іншому. Степанюк вривався в штрафну і Сидорчук зробив крок йому Назустріч, не зігравши в м'яч. Це головне - не було гри в м'яч! Той факт, що Сидорчук отримав удар і впав, нічого не означає, Оскільки все було природно – форвард набрав солідну швидкість і збив з ніг динамівця, який встав на його шляху.


Тільки VAR допоміг рефері дати точну оцінку інциденту. Рішення прийнято вірне - на жаль для киян, і на радість гостей. Потрібно дивитися VAR! Рух Сидорчука в бік Степанюка був, що, безперечно, затримав вихід футболіста "Ворскли" на ударну позицію в штрафному майданчику "Динамо".

Как и в игре Барса - Динамо, когда Гармаш за скулу держался, но вар молчал.