3 листопада 2021 19:59
1

Жуліу СЕЗАР: "Гельзін хотів бути і тренером, і директором, і гравцем. Він не дав розвивати і продавати футболістів в "Шахтар" або "Динамо"

Колишній головний тренер "Олімпіка" Жуліу Сезар розповів, чому не затримався в донецькому клубі.


- Коли ви пішли з "Олімпіка", Гельзін сказав, що сталося непорозуміння з агентами. Ви або ваші агенти обіцяли, що з вами в "Олімпік" приїдуть якісні гравці?

- Працювати в Україні та "Олімпіці" було для мене можливістю спробувати себе в якості тренера. У мене було велике бажання розвиватися, але стався конфлікт з президентом клубу. Він хотів займати всі ролі - бути тренером і спортивним директором в той же час. Саме через це я не захотів більше там працювати.

Я не розумію його. Мені не дали можливість створити команду, щоб розвивати футболістів, а потім продавати їх в "Шахтар" або "Динамо". Я не збирався грати від оборони, моєю ідеєю було грати з м'ячем, атакувати. Саме така гра дозволяє розвивати таланти. Президент не дав мені можливості проявити себе і зробити те, що я хотів.

Можемо взяти приклади "Шахтаря" і "Реала", як там тренеру дають розвивати свої ідеї. А в "Олімпіку" президент хотів бути і тренером, і спортивним директором, і навіть гравцем. Це неможливо. В таких умовах, приведи хоч Гвардіолу або Моурінью, вони не зможуть себе реалізувати. Це нереально. Це був поганий досвід, - сказав Сезар.


Фото - ФК "Олімпік"

А может - просто как тренер плохой?