1 листопада 2021 08:15

Микола МИХАЙЛЕНКО: "Юрій Мороз демократ. У нього цікаві і насичені тренування"

Півзахисник одеського "Чорноморця" Микола Михайленко в інтерв'ю Meta-ratings.com.ua розповів про роботу під керівництвом Юрія Мороза.


- Скільки років знайомі з Юрієм Морозом?


- Два роки. Починав з ним ще в "Динамо" U-21. У Юрія Леонтійовича цікаві і насичені тренування, різноманітні вправи. Та й в емоційному плані добре працюється.


- До якої категорії тренерів належить Юрій Мороз - диктаторів чи демократів?


- (Не замислюючись) Він демократ.


- Багато фахівців списують невдачі "Чорноморця" на велику кількість молодих і недосвідчених футболістів. Як вважаєте, причина в цьому?


- Безсумнівно, це відіграє певну роль. Однак не таку велику, як про це всі говорять. Я вважаю, що ми добре граємо. Навіть не гірше, ніж деякі команди з більш старшими гравцями в складі. Ось тільки нам ніяк не вдається досягти позитивних результатів - мабуть, якраз того самого досвіду, щоб утримати рахунок і забити ще, нам трохи не вистачає.


- Для двох ваших одноклубників по "Чорноморцю" - воротаря Владислава Кучерука і півзахисника Георгія Цитаішвілі - прізвище Олександра Петракова викликає приємні спогади, пов'язані зі званнями чемпіонів світу серед молодіжних команд (U-20) на світовій першості 2019 року в Польщі. Як відреагували на новину про призначення його головним тренером національної збірної України?


- Прийшов хороший тренер, і це приємно. Я особисто Петракова не знаю, проте чув про нього лише позитивні відгуки. Цей досвідчений фахівець досить емоційний і справедливий – ось і все, що мені про нього відомо.