31 жовтня 2021 12:27

Заа піддався расистським образам у соцмережах після перемоги "Крістал Пелас" над "Манчестер Сіті"

Крістал Пелас в рамках 10-го туру англійської Прем'єр-Ліги зумів оформити сенсацію, обігравши на виїзді чинного чемпіона країни, Манчестер Сіті (2:0).

Нападник "склярів" Вілфрід Заа, на рахунку якого опинився перший забитий його командою м'яч у звітному поєдинку, а також вирішальний вплив у боротьбі проти Емеріка Ляпорта в компенсований до першого тайму час, який призвів до видалення захисника "городян" за явне позбавлення суперника можливості забити гол, потрапив під хвилю обурення фанатів сторони, що програла.

Справа в тому, що в окремих епізодах поєдинку поведінку футболіста було складно назвати інакше, крім як провокаційним, що надалі призвело до підвищення градуса не тільки того, що відбувається на полі, але і вже після фінального свистка.

Однак, це абсолютно не знімає провини з особливо завзятих учасників дискусії, які опустилися до рівня образ на расовому грунті при обговоренні виступу гравця в даному поєдинку.

"Я залишу це повідомлення не для того, щоб отримати мільйони лайків на підтримку себе або викликати співчуття. Я тут для того, щоб повідомити, що вся ця дурниця, яка проводиться в рамках "боротьби з расизмом" абсолютно не вирішує саму проблему в її суті.

Я не проти, коли мене критикують фанати суперників, команду яких я тільки що обіграв, тому що це — нормально. Однак, я проти, коли при цьому згадується мій колір шкіри, що робить мене якимось "особливим" на тлі інших. Я - чорний і гордий тим, що завжди буду чорним.

Якщо вас дійсно турбує цей момент, тоді запрошую, поговоримо про це більш детально, але вже особисто, а не в соцмережах", — звернувся до громадськості футболіст за допомогою свого аккаунта в Instagram.

Відзначимо, що перемога над Манчестер Сіті увінчала серію з чотирьох нічийних поєдинків за участю команди Патріка Війера.