27 жовтня 2021 10:35

Андрій ВОРОБЕЙ: "На Зінченка можна сильно не розраховувати"

Вже зовсім скоро, точніше, 16 листопада збірна України проведе свій вирішальний матч у відбірному турнірі ЧС-2022 проти команди Боснії і Герцеговини. Головний тренер синьо-жовтих Олександр Петраков оприлюднив склад на цей поєдинок, а також на товариський матч проти збірної Болгарії, який відбудеться 11 листопада. Про кадровий потенціал і перспективи збірної України Команда1 поговорила з колишнім нападником нашої національної команди Андрієм ВОРОБЕЄМ.


- Андрію, склад збірної України нарешті виглядає оптимальним?


- Це покажуть тільки самі матчі, але радує, що конфліктні ситуації вирішилися і тепер наша команда, можна сказати, в повному складі може готуватися до вирішального матчу відбірного турніру чемпіонату світу.


- Звичайно, що головне питання було з викликом Маліновського.


- Думаю, це був виховний процес. І ця ситуація піде на користь як самому футболісту, так і тренерському штабу. Багато сталося за минулі два місяці. Але, мені здається, що зараз наша команда буде виглядати більш злагоджено. Вірю, що в поєдинку з боснійцями ми побачимо сильну збірну України.


- Брак ігрової практики у Зінченка може йому перешкодити показати всі свої кращі якості?


- Вважаю, що на Зінченка в найближчих матчах сильно розраховувати не варто, оскільки травма безслідно не проходить. Але Олександр - досвідчений футболіст, і він все одно стане в нагоді збірній, але знову ж таки, на його місце в складі претендують гравці з кращою ігровою практикою. Хоча я і не виключаю, що Олександр Петраков захоче подивитися гравця Манчестер Сіті в матчі з болгарами, а вже потім приймати рішення з приводу його гри з боснійцями.


- Гармаш - це підсилення збірної?


- Однозначно, Денис заслужив своєю грою виклик в національну команду. Гармаш забиває, хоча і не є нападником, хіба що Мірча Луческу використовує цього футболіста в даній ролі, оскільки в Динамо зараз є кадрові проблеми в атакувальній лінії. Однак збірна - це інший рівень. Не знаю, як зможе використовувати гравця Петраков, але конкуренція в національній команді набагато вище. Але, без сумніву, присутність такого досвідченого виконавця в збірній це великий для колективу.


- Є в списку і Коваленко. Півзахисник Спеції зараз хороший?


- Я б не поспішав з висновками. Так, Віктор дав одну гру, але Коваленку потрібно дати час, щоб зміцніти.


- Ти можеш повірити в дві перемоги збірної Фінляндії, які нас зовсім не влаштовують?


- У футболі можливо все. Шкода, що збірна України сама розтратила свої залізні очки. І тепер не все залежить від нас. Мені залишається тільки сподіватися, що фіни не зможуть в матчах з боснійцями і французами стрибнути вище голови.


- З таким складом боснійці повинні бути нам по плечу?


- У збірної України хороший склад, просто в домашньому поєдинку з Боснією і Герцеговиною у нас було мало людей, які б змогли підсилити гру синьо-жовтих з лавки запасних. Але цим питанням має займатися керівництво, чому не було таких людей. У боснійців якісна збірна, але за потенціалом збірна України сильніша. Синьо-жовті повинні їхати в гості з однієї думкою - ми фаворити. Потрібно бути впевненим у собі, тільки так можна досягти потрібного для себе результату.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК