23 жовтня 2021 15:17
1

Таунсенд про расизм: "Деякі дорослі вже безнадійні, їх так виховали. Сподіваюся, через 10-20 років цієї проблеми не буде"

Півзахисник "Евертона" Ендрос Таунсенд розповів про роль освіти в боротьбі з расизмом.


- Наскільки важлива освіта і вплив на наступні покоління в боротьбі з расизмом?

- Думаю, що освіта - найважливіша річ, якщо ми говоримо про викорінення всіх форм расизму.

На жаль, деякі дорослі сьогодні в цьому сенсі вже безнадійні, втрачені. Їх виховали в певному ключі, їх не вчили з юних років.

Але зараз ми навчаємо молодь, і сподіваюся, коли вони стануть дорослими, через 10-20 років у нас не буде проблеми, з якою ми маємо справу зараз.

- Ініціатива No Room For Racism ("Расизму немає місця") закликає всіх боротися з расизмом, повідомляти про випадки його прояву. Наскільки це важливо?

- Минулого року гравці сказали: "Досить! Ми не збираємося терпіти расизм в наших соцмережах або на стадіонах, мовчки приймати це і продовжувати вести себе тихо".

Думаю, дуже важливо, щоб футболісти говорили про це якомога більше. У той же час, на жаль, коли ми робимо це, Це змушує ще більшу кількість людей відчувати, що у них є право ображати на расовому грунті, раз це так сильно впливає на нас.

Втім, я сподіваюся, що ми продовжимо говорити більше, і влада прислухається до нас і розробить план, щоб припинити расизм, – сказав англієць.
Проблем станет намного меньше если их не выдумывать.