21 жовтня 2021 09:42

Адвокат Бензема про інтимне відео: "З мухи роздули слона. Вальбуена думає: "Мене виключили зі збірної, а Карім - на вершині футболу". Це заздрість"

Сільвен Корм'є, адвокат нападника "Реала" Каріма Бензема у справі про шантаж півзахисника Матьє Вальбуена відеозаписом інтимного характеру, прокоментував хід суду.


"Мого клієнта тут немає, тому що нещодавно він грав на Україні. Зараз він готується до гри з "Барселоною". В таких умовах не відвідують триденний суд. Якби суд визнав це виправдання недійсним, нам би повідомили.

Наше бачення ситуації просте - з мухи роздули слона. Переоцінюються певні фрази, які клієнт, можливо, сказав другу по телефону.

Все, що хотів зробити Бензема, - просто захистити свого партнера по команді, запропонувати допомогу [іншому обвинуваченому] Каріму Зенаті, не уявляючи, що з цього вийде.

Ми бачили, що прокурор повторював ті самі фрази, як робот. Приходити і говорити, що з боку Бензема йшла мова про фінансову компенсацію, – це смішно.

Містер Вальбуена говорить з обуренням. Його умовиводи прості: "Мене виключили зі складу, так і не повернувся в збірну, мене не вибрали зі спортивних причин, а Карім Бензема, навпаки, знаходиться на вершині світового футболу". Це свого роду заздрість", - заявив адвокат Бензема.

Слідство підозрює Бензема в тому, що в 2015 році він діяв як посередник, підбурюючи Вальбуена заплатити шантажистам, щоб ті не виклали відеозапис інтимного характеру за участю Матьє.

Якщо вина форварда "вершкових" буде доведена, то Бензема може опинитися у в'язниці на термін до 5 років і заплатити штраф в 75 тисяч євро.

Через ситуацію з шантажем обидва гравці не потрапили до збірної Франції на Євро-2016. Бензема після цього не викликали в національну команду до 2021 року, він пропустив переможний чемпіонат світу-2018.