14 жовтня 2021 12:35

Бартомеу заявив, що за нинішнє фінансове становище "Барси" відповідає команда Лапорти. У клубу збиток 481 млн євро

Колишній президент "Барселони" Жозеп Бартомеу відповів на претензії нинішнього керівництва клубу на чолі з Жоаном Лапортою.


Команда Лапорти регулярно критикує Бартомеу за якість управління клубом і його нинішній економічний стан. Близько тижня тому генеральний директор "блауграни" Ферран Ревертер назвав роботу попереднього менеджменту «катастрофічною» і заявив, що клубу загрожувало б банкрутство, якби він був публічною акціонерною компанією.

У відповідь на критику і представлені фінансові результати Бартомеу заявив, що на фінансовий стан "Барси" вплинула пандемія коронавірусу, через яку клуб втратив як мінімум 330 млн євро доходів у фінансовому році-2020/21.


Крім того, колишній президент заявив, що "Барсі" ніколи не загрожувало банкрутство, а також підкреслив, що повну відповідальність за фінансові результати періоду несе те керівництво, яке закриває фінансовий рік – тобто команда Лапорти.


Раніше "Барселона" відзвітувала про підсумки фінансового року-2020/21. Чистий збиток клубу після сплати податків склав 481 млн євро. Чистий борг "блауграни" на 30 червня 2021 року становить 680 мільйонів євро.