13 жовтня 2021 08:27
2

Леонід БУРЯК: "Потрібно включити дипломатію - в Боснії необхідний Малиновський"

Збірна України у відбірковому матчі ЧС–2022 зіграла внічию на своєму полі з національною командою Боснії і Герцеговини - 1:1. "Синьо-жовті" відкрили рахунок у цьому поєдинку вже на 15-й хвилині, коли відзначився Ярмоленко, але втримати перевагу не зуміли, пропустивши на 77-й. Проаналізувати гру Footboom попросив заслуженого тренера України, екс-наставника національної команди Леоніда Буряка.


- Хороша гра вийшла, на одному диханні, причому, у виконанні обох збірних, - зазначив Буряк. - Матч тримав у напрузі всі 90 хвилин. Мені сподобалася команда Боснії і Герцеговини. Це дуже організований колектив.

"ДУХ ГРИ ЗБИЛИ ЗАМІНИ"

- Наша збірна зіграла на своєму рівні?

- Була віддача, готовність на хорошому рівні, але не вистачало технічної майстерності. Думаю, збірній України в цьому поєдинку, особливо в другому таймі не вистачило такого футболіста, як Малиновський. Я не хочу втручатися в ці суперечки, давати комусь оцінки, в просто констатую факт.

- Чому збірна України не змогла розвинути успіх після того, як відкрила рахунок, а потім і зовсім віддала ініціативу гостям?

- Мені здається, дух гри трохи збили. З поля пішли три найкреативніших виконавця в цьому матчі - Ярмоленко, Шапаренко і Циганков. З урахуванням того, що ще й сил у нашої команди залишилося небагато, стало важче справлятися з напором боснійців. Дуже непростий суперник нам протистояв.

Звичайно, збірній України треба було забивати другий м'яч, зловити гостей на контратаці, і шанси адже у нас були... Однак, у Боснії і Герцеговини був Джеко, який не забив, але стільки корисної роботи виконав! Судячи з того, як розвивалися події після перерви, я чекав, що трапиться щось таке... І на 77-й хвилині ми пропустили.

- Судячи з того, хто вийшов на заміну у складі збірної України, наша команда планувала, в першу чергу, грати на утримання рахунку…

- Збірна України компактно діяла в обороні, наситили середню лінію, але вийшла на поєдинок з одним нападником. Цього мало... На своєму полі потрібно ризикувати, починати матч з двома форвардами. А вийшло так, що гра спростилася.

Попереду намагався прорвати оборону суперника Яремчук, який дуже хотів зіграти добре в рідному місті. На жаль, це була не найпереконливіша гра у виконанні роману. Але дорікати Яремчука я б не став – він старався, і йому одному на вістрі було складно. Знову ж таки, на жаль, в обоймі нашої національної команди немає рівноцінних Роману нападників. Всім цим молодим хлопцям потрібен час.

"ПОТРІБНО ПОВЕРНУТИ МАЛИНОВСЬКОГО"

- Кого можна виділити у складі збірної України?

- Дуже добре відіграв Тимчик - його гра дуже мені сподобалася. На висоті був Пятов. Нормально зіграли і два наших центральних захисника.

- Що збірній України потрібно поміняти перед виїзним поєдинком з Боснією і Герцеговиною?

- В останньому матчі відбору нам потрібно вигравати і, думаю, треба все-таки ризикнути – вийти з перших хвилин з двома нападниками. Склад у нас якісний, все нормально, за винятком одного – необхідно повернути в збірну України Малиновського. Руслан - гравець неординарний, виступає в Серії А, кращим там визнається. Розкидатися такими футболістами ми не можемо. Потрібно включити дипломатію, а не пред'являти ультиматум. Малиновський, Зінченко, Ярмоленко, Пятов – це кістяк національної команди, на них все тримається.

"ШОСТА НІЧИЯ - ЦЕ ВЖЕ ПРОБЛЕМА"

- Які шанси залишилися у збірної України на успішний виступ у відборі на ЧС-2022?

- Нам потрібно битися до кінця за друге місце. Франція першу позицію нікому не віддасть. Не думаю, що французи втратять очки в матчах з Казахстаном і Фінляндією. Вважаю, що навіть якби ми виграли у Львові у боснійців, все одно доля другого місця вирішувалася б у виїзному поєдинку - в Боснії і Герцеговині.

Безумовно, шоста нічия збірної України у відбірковому турнірі - це вже проблема. Я дивився регламент кваліфікації ЧС-2022 - він дуже складний, там непросто буде прорахувати свою вигоду навіть з другого місця. Однак, впевнений, нам необхідно заспокоїтися і розібратися у всьому. У заключному матчі відбору нас чекає фінал, і його потрібно виграти.

Олег Семенченко
Тут для петракова тяжелый вопрос. Вызовет Малину и выиграют вдруг - значит на него обрушится с критикой вся страна, Малиновский будет на коне, петраков в заднице, но с другой стороны и забудут быстро эту войну между ними. Не вызовет Малину и проиграют - та же задница но Малина без коня. А если не вызовет Малину и выиграют... петраков на коне, но шансы на победу очень не велики. Как быть, думает он...
судя по комментам, из Буряка такой же тренер как из Петракова. Матч был валидольный - это факт, но почему так произошло? центр поля провален, контроль мяча очень слабый, игра на удержание счета, нереализация моментов, тактика невнятная и защитная. кого мы боимся? уже Боснию? стыд и позор