9 жовтня 2021 15:14

Піолі про "Мілан": "У нас було багато часу, щоб налаштуватися під час локдауну. Після нього було відчуття, що ми краще один одного дізналися"

Головний тренер "Мілана" Стефано Піолі поділився думкою про ситуацію в команді.


- Зараз команда нагадує казку, в якій гарбуз перетворився на міланську карету.

- Уже в січні 2020-го я бачив зміни, які збіглися з приходом Ібри і К'єра. Під час локдауна, це може здатися цікавим, у нас було багато часу для того, щоб налаштовуватися віддалено. Коли ми повернулися в "Міланелло", навіть незважаючи на те, що ми розділилися на 4 групи, у нас було відчуття, що ми краще один одного дізналися.

- Серед кандидатів на Скудетто у "Мілана" не найсильніший склад, але гравці насолоджуються атмосферою в команді і хорошим внутрішнім зв'язком між клубом, тренерами і фанатами.

- "Мілан" сильно виріс, але все ще є простір для поліпшення. Список претендентів на чемпіонство не змінився: 5 або 6 команд з урахуванням "Ювентуса", який скоро повернеться, і "Аталанти", яка звикла повільно починати сезон. "Мілану" необхідно продемонструвати свою рішучість. 18 місяців відмінної гри недостатньо для того, щоб виграти титул.

- Завдяки Леау, Діасу і Тоналі у вас є те, чого не вистачає італійському футболу: спокою.

- Молодим гравцям потрібні два аспекти, щоб прорватися в дорослий футбол: талант, і його досить багато в нашому випадку, і час. Ти ніколи не знаєш, коли вони подорослішають. 8 липня, в день зустрічі, я з'ясував, що Леау, Діас і Тоналі сильно відрізняються від тих, з якими я попрощався 23 травня. Влітку вони засвоювали виконану роботу і готувалися до великого прогресу.

- Бачачи те, як біжать Леау і Ребич, в інтернеті задаються питанням, чиє місце займуть Ібра і Жиру, коли повернуться.

- Ми вичавили всі соки з Леау та Ребіча в останніх іграх, немислимо, що вони можуть грати 50 матчів поспіль за 10 місяців. Тому повернення Ібри і Жиру буде дуже корисним. У цьому полягає моя робота, в управлінні ресурсами: зрозуміти, коли дати відпочинок одному і випустити іншого, особливо, коли вони повертаються зі збірних", – сказав Піолі.