9 жовтня 2021 09:35

Мирон МАРКЕВИЧ: "Необхідно брати шість очок і друге місце від України нікуди не дінеться"

У найближчу суботу, 9 жовтня, збірна України на виїзді проведе черговий матч відбірного турніру ЧС-2022 проти команди Фінляндії, а 12-го числа «Синьо-жовті» зіграють вдома з Боснією і Герцеговиною. Про перспективи підопічних Олександра Петракова сайт bookmaker-ratings.com.ua поцікавився у колишнього тренера збірної України Мирона Маркевича.


— Мироне Богдановичу, наскільки складно буде «Синьо-жовтим» взяти максимум в двох найближчих матчах відбору ЧС-2022?

— Як би не було складно, просто необхідно брати шість очок. За таких розкладів, думаю, друге місце від України вже нікуди не дінеться. В іншому випадку можливі варіанти…

— У матчі з фінами Україна буде вважатися фаворитом?

— Ні. Збірна Фінляндії зараз пристойно додала. А тим паче матч відбудеться на їхньому полі. Перед поєдинком я оцінюю шанси як 50 на 50, все по своїх місцях розставить тільки гра.

— У Гельсінкі «Синьо-жовті» будуть діяти першим номером?

— Не думаю. Мені здається, що українці оберуть вичікувальну тактику.

— Хто, на ваш погляд, головний конкурент збірної України в боротьбі за друге місце?

— Вважаю, що команда Фінляндії. Хоча, знову ж таки, багато чого буде залежати від нашої збірної. Якщо ми виграємо, то викреслимо фінів з числа конкурентів. Тоді ключовий матч буде вже з боснійцями, який ми зіграємо у Львові.

— Як вам взагалі робота Олександра Петракова, якщо поглянути на вересневі матчі?

— Поки складно робити якісь висновки. Минуло всього три гри. При цьому не варто забувати, що часу у наставника не було, особливо перед матчем з Казахстаном. У тому поєдинку збірна України повинна була і без тренера обігравати казахстанців після нічиєї в Києві, але самі собі привезли голи та знову зіграли внічию.

— В матчах з фінами і боснійцями не зіграє Віталій Миколенко, Олександр Зінченко, Руслан Малиновський, Віталій Буяльський. Чи зможе тренерський штаб знайти рівноцінну заміну цим виконавцям?

— Напевно, наставники моніторили ситуацію, думали над цим. Втрати серйозні, але все одно потрібно виходити і грати, нічого адже вже не зміниш. Зате з’явився чудовий стимул для інших футболістів довести, що вони нічим не гірші за партнерів, які не допоможуть.

— Тему Петраков-Малиновський не обговорював, напевно, тільки ледачий. Яка ваша думка з цієї ситуації?

— Я вже говорив, що це рішення тренера, більше тут обговорювати нічого не варто. Наставник відповідає за результат. Це його право вирішувати, кого викликати до збірної.

— У вас є віра в те, що збірна України повинна посісти друге місце в своїй групі?

— Безумовно. Також, напевно, як і в Фінляндії вірять в свою збірну, а в Боснії і Герцеговині — в свою.