2 жовтня 2021 11:52

Директор тернопільської "Ниви" Андрій Тихий: "Про гру на контору дізнався з преси. До клубу з цього приводу ніхто не звертався"

Нива (Тернопіль) припинила співпрацю з головним тренером Ігорем Климовським після поразки від Прикарпаття (0:2). Крім того, в пресі з'явилася інформація, що цей матч викликав підозру у Комітету етики і чесної гри, а у клубу є двомісячна заборгованість перед футболістами.


Журналіст Fanday.net вирішив прояснити ситуацію і зв'язався з директором тернопільської Ниви Андрієм Тихим.

- Хто зараз виконує обов'язки головного тренера Ниви після відходу Ігоря Климовського?

- Сергій Задорожний. Він готує команду до гри з Металістом.

- Кого клуб розглядає в якості кандидатів на пост головного тренера?

- Є варіанти, ведуться переговори, але прізвища Я назвати не можу. Дуже багато себе пропонують. Наприклад, сьогодні, двоє людей надіслали на пошту резюме. Дуже багато дзвонять.

- Ігор Климовський говорив, що перед командою ставилося завдання виходу в УПЛ. Це відповідає дійсності?

- Конкретно такого завдання у нас не було. Ми домовилися з командою постаратися бути хоча б у четвірці. За це ми пообіцяли команді певні бонуси в кінці сезону. Конкретної фрази, що команда повинна вийти в УПЛ, не звучало.

- Також Ігор Климовський говорив, що в клубі існує заборгованість по зарплаті терміном мінімум два місяці.

- Ми детально розписали, яка у нас система виплат, в офіційній заяві на сайті. Там зазначено, що фактична заборгованість перед командою становить десять днів.

- Так щодо заборгованості за два місяці. Ця інформація не відповідає дійсності?

- Я нічого не можу додати до того, що написано на нашому сайті.

- У пресі з'явилася інформація, що матч Нива — Прикарпаття викликав підозру у Комітету етики і чесної гри, а деякі гравці вашої команди знаходяться під підозрою в грі на контору. Можете це прокоментувати?

- Мені дивно це чути. До нас в клуб з цього приводу ніхто не звертався, ні з яких органів. Я сам про це дізнався з преси.

- А у вас є претензії до гравців по самовіддачі в матчі з Прикарпаттям?

- Можливо, по самовіддачі претензії і є, але це не означає, що хтось грав на контору. Причини відсутності самовіддачі можуть бути різні.

- Ви говорили з гравцями з цього приводу? Що ось, з'явилася така інформація, де вас звинувачують в нечесній грі.

- Ні, такої розмови не було.

- Завтра у вас виїзний матч з лідером Першої ліги - Металістом. Чого очікуєте від гри?

- Якраз зараз вирушаємо на передматчеве тренування. Очікуємо хорошої гри і сподіваємося, що зможемо проявити себе на тлі грізного суперника. Для гравців не потрібно шукати додаткової мотивації на такому стадіоні, як ОСК «Металіст». За нашою інформацією, вже продано дуже багато квитків. У такій атмосфері завжди приємно грати. Можливо, комусь із гравців Ниви вдасться себе проявити в цій грі.

Андрій Піскун