19 вересня 2021 08:23

Клаттенбург про Клоппа: "Він не вміє програвати. Коли справи йшли не так, як треба, він починав дратуватися"

Колишній арбітр Марк Клаттенбург розповів про свої контакти з головним тренером "Ліверпуля" Юргеном Клоппом.


"Юрген Клопп. Блискучий тренер, але не вміє програвати. Вперше я зустрівся з ним у квітні 2014 року. Його дортмундська "Боруссія" програла "Реалу" з рахунком 3:0 в першому матчі чвертьфіналу Ліги чемпіонів.

Після гри я вийшов з роздягальні, і захисник "Реала" Марсело з дружиною попросили сфотографуватися. Це була особиста фотографія на їх телефон, тому я сказав, що так, без проблем. Клопп пройшов повз якраз в той момент, коли робилася фотографія. "О, так ось чому ми програли, чи не так?" - сказав він. Його тон не був іронічним або доброзичливим, він був уїдливим.

"Вам пощастило, що ви програли всього з рахунком 3:0", – сказав я. той факт, що ми були в Мадриді, ймовірно, дав мені трохи бравади, щоб відповісти. Мене дратувало, коли тренери не можуть програти гідно.

Клопп ніколи не вмів програвати. Коли він виграв, він був щасливий, він був веселим. Коли справи йшли не так, як треба, він починав дратуватися.

Моя остання гра з Клоппом була в січні 2017 року - в їх матчі проти "Челсі" на "Енфілді". Тренери рідко заходили до мене в роздягальню для обміну складами команд за годину до початку матчу. Цього разу прийшов Клопп з Джорданом Хендерсоном.

Це було дивно, він стояв і дивився на мене секунд 30. Я просто дивився на нього. Я бачив, як Джордан думає: "Що, чорт візьми, відбувається?" Клопп думав, що я дурень? Я не збирався піддаватися його залякуванням. Він пішов, і я подумав: "Який дивний хлопець", - сказав Клаттенбург.