19 вересня 2021 08:12

Екс-арбітр - про епізод з призначенням пенальті в матчі "Динамо" - "Олександрія": "Тримаєш - вже винен!"

Відомий український екс-арбітр Олег Орєхов в коментарі Footboom поділився думкою про епізод з призначенням пенальті в матчі 8-го туру чемпіонату України "Динамо" - "Олександрія" у ворота гостей. Нагадаємо, рефері після перегляду VAR вказав на "точку", трактувавши боротьбу рибалки і Гармаша в штрафному майданчику "Олександрії", як порушення правил гравця гостей проти динамівця.


- Формально - це пенальті, - зазначив Орєхов. - Затримка гравця за футболку в штрафному майданчику, нехай і не груба, однозначно трактується, як порушення правил. А значить, арбітр зобов'язаний був призначити 11-метровий.


Адже ми не сперечаємося, коли фіксується офсайд, коли один футболіст був всього на 3 см попереду іншого?.. Зрозуміло, що Гармаш потім підіграв в цьому епізоді і впав. Але Рибалка за інерцією, після того, як смикав за футболку, ще й підштовхнув динамівця.


Адже ніхто не просить футболіста, який захищається, тягнути суперника за форму. Тут чітко діє правило: тримаєш – вже винен! Не сумніваюся, що з вердиктом арбітра не всі будуть згодні. Особливо прикро "Олександрії", яка упустила нічию в самому кінці поєдинку. Але, повторюся, рефері прав!


Зауважимо, хавбек "Динамо" Віктор Циганков реалізував 11-метровий і приніс киянам перемогу з рахунком 1:0.