18 вересня 2021 16:40

Віталій МИКОЛЕНКО: "нехай диванні експерти вирішують, хто Михайличенко - фізрук чи тренер"

Захисник Динамо і збірної України Віталій Миколенко в інтерв'ю Youtube-каналу BurBuzz розповів про методи роботи екс-тренера киян Олексія Михайличенка і нинішнього наставника команди Мірчі Луческу.


- Як я можу говорити про тренера, якщо я сам не тренував? Дуже складно тренувати команду. Тим більше з такою історією і такими амбіціями. Не наважуся обговорювати Михайличенка. Фізрук він або тренер. У нього не вийшло, тому що не було результату, а за нього відповідає він. Нехай диванні експерти вирішують, хто він - фізрук чи ні. Вони найкраще знають.


Гравцi не сприймали методи роботи Михайличенка? Коли ми грали внічию з "Лугано", це можна було зараховувати, як програш. Для мене це був найскладніший момент. У плані гри. Коли прийшов Луческу, він нам розповів, як діяти на полі. У нас хороша команда. Луческу прјсто розповів, хто і що повинен робити на полі. З'явився малюнок гри.


У Михайличенка, напевно, було своє бачення гри. Ми більше грали через фланги. Це те, що я пам'ятаю. Намагалися виконувати установку. Зараз у нас багато варіантів. Розбираємо гру суперника. Луческу каже, як з ким грати - довгими, котроткими або середніми передачами. Напевно, тому ми і краще виглядаємо.


Розбираємо суперника за три дні. Кожен день по годині теорії. Знаємо, як грає суперник і перш за все намагаємося добре грати з обороні. Якщо ми не пропустимо, то у нас так чи інакше буде свій момент.

Індивідуальні бесіди з Луческу? Якщо не брати до уваги підказки на тренуваннях, то я, напевно, один на один розмовляв з ним один раз. Рік тому, коли він прийшов. У мене було три поспіль травми. Проводили спаринг з "Колосом", і зламався Бурда. І Попов. У Шабанова теж було пошкодження. З центральних захисників залишався тільки Сирота. Грав Кендзера, а потім вийшов Забарний. Я підійшов до Карасу і сказав, що я можу зіграти в центрі оборони, якщо що. Потім Луческу мене викликав і запитав, Чи можу я зіграти в центрі. Я сказав, що можу. Була гра з "Десною". За півтора місяці після травми це був мій перший матч.Я зіграв і після цього мене більше використовували в якості центрального захисника.