1 вересня 2021 09:05

Динамовцы U-11 и U-12 - победители "Dynamo Kyiv Cup 2021"

У Києві завершився Всеукраїнський дитячий футбольний турнір «Dynamo Kyiv Cup 2021» серед дітей 2011-го та 2010-го років народження.


У віковій категорії U11 (футболісти 2011-го року народження) за почесні трофеї легендарного клубу «Динамо» Київ змагалися 28 команд з різних куточків України, поділених на сім груп по чотири колективи у кожній. Матчі проходили на футбольному полі стадіону КДЮСШ «Чемпіон» у Дарницькому районі міста Києва.


«Динамо» було представлене на турнірі двома командами під керівництвом Володимира Анікєєва та Сергія Процюка. Перша на груповому етапі перемогла «Альянс» 3:0, з таким же рахунком ДЮСШ «Фастів» та не залишила шансів команді «Восход-Дарниця» - 7:0. А «Динамо-2» обіграло ДФК «Софія» 2:0, зіграло унічию із «Вишгородом» - 1:1 та поступилося ДЮСШ-11 з рахунком 1:3. У чвертьфіналі «Динамо» впевнено впоралося із ДЮСШ-15 - 7:0, а «Динамо-2» у матчі за 13-16 місця з великим рахунком перемогло СК «Чайка» 5:1. У півфіналі динамівці святкували перемогу над командою «Восход» - 6:1, а друга команда посіла 13-те місце, не залишивши шансів «Фортісу» - 8:0.


Рівень учасників турніру був досить потужний, боротьба точилася на кожному клаптику футбольного поля. Численні батьки та вболівальники отримали масу задоволення та сплеск адреналіну від гри юних футболістів. Жодній з команд-фіналістів перемога не видалася «легкою прогулянкою». До останньої хвилини команди боролися за призові місця в турнірі «Dynamo Kyiv Cup 2021».


У фінальному матчі зустрілися дві київські команди – «Динамо» та «Локомотив». Матч вийшов складним та результативним. У напруженій та цікавій боротьбі сильнішими виявилися юні динамівці, які здобули перемогу 4:2. Першими відзначилися гравці «Локомотива». Динамівці зрівняли рахунок, згодом вийшли вперед, але незабаром «Локомотив» відновив рівновагу. Втім, юні динамівці двома влучними «пострілами» вирвали перемогу в досить напруженому і феєричному фіналі.


У матчі за третє місце зустрічалися київський «Восход» та одеська «Реал-Фарма». З рахунком 2:1 перемогли кияни та стали бронзовими призерами змагань.


У віковій категорії U12 (футболісти 2010-го року народження) за перемогу змагалися 32 команди з усієї України та Молдови. Вони були поділені на 8 груп по 4 колективи у кожній.


«Динамо» було представлене на турнірі також двома командами під керівництвом Сергія Бондара та Олександра Стужука. Перша на груповому етапі перемогла «Дніпро-80» 4:1, не залишила шансів «Козаку» 8:0 та забила сім м’ячів без відповіді у ворота «Прогрес-Софії». А «Динамо-2» обіграло команду «Hansa» 2:0, з таким же рахунком «Дачію» та виявилося сильнішим за «Прогрес» 3:0. У чвертьфіналі «Динамо» впевнено перемогло «Восход» - 4:0, а «Динамо-2» поступилося «Локомотиву» 0:2. У півфіналі динамівці святкували перемогу над одеським «Чорноморцем» - 2:0, а друга команда у матчі за 5-7 місця у серії пенальті з рахунком 3:4 поступилася «Восходу» (основний час завершився унічию 0:0) та у підсумку посіла 7-е місце, не залишивши шансів «Чемпіону» - 3:0.


У фіналі зустрілися найкращі футбольні школи країни та принципові суперники «Динамо» та донецький «Шахтар». Цей поєдинок став справжньою окрасою змагань та відповідав статусу фінального. На полі вирували неймовірні пристрасті, боротьба йшла до останньої хвилини, а після фінального свистка були сльози розпачу переможених і радість перемоги чемпіонів.


У матчі за третє місце київський «Локомотив» виявився сильнішим за одеський «Чорноморець» 3:1 та став бронзовим призером змагань.


Турнір запам’ятався топ-командами з України та Молдови, високим рівнем підготовки учасників, шаленою підтримкою вболівальників і нарешті феєричним фіналом в найкращих традиціях українського футболу.


Нагороджували юних футболістів голова ГО «Київська Ліга дитячого футболу» та організатор турніру Володимир Величко, директор ДЮФШ «Динамо» (Київ) Олександр Іщенко та завідувач навчальною частиною ДЮФШ «Динамо» Володимир Жаріков. Переможці та призери «Dynamo Kyiv Cup 2021» отримали чудові кубки, медалі, дипломи та подарункові сертифікатами від технічного партнера фестивалю – мережі магазинів «Атрибутика». Почесними нагородами та подарунками також відмітили найкращих гравців турніру.


В завершенні церемонії нагородження юних футболістів чекав приємний сюрприз від партнера - ресторану щасливих родин «Pesto Cafe» - святковий стіл на честь закінчення турніру «Dynamo Kyiv Cup 2021». Діти скуштували смачну піцу та отримали на кожну команду подарунковий сертифікат на відвідування мережі ресторанів «Pesto Cafe».


Вітаємо переможців турніру «Dynamo Kyiv Cup 2021» серед команд 2011-го та 2010-го років народження та дякуємо всім юним футболістам – учасникам турніру за чудове футбольне свято, яке вони подарували глядачам.


Відзначимо, що з 14-го по 17-е вересня змагання «Dynamo Kyiv Cup 2021» пройдуть серед футболістів вікових категорій U8 та U9 (футболісти 2013-го та 2014-го років народження).