31 серпня 2021 23:10

Владимир ЕЗЕРСКИЙ: "Во время спаррингов попробуем познакомить ребят со своими идеями и сбалансировать состав"

Новий головний тренер юнацької збірної України U-19 Володимир Єзерський приступив до виконання своїх обов'язків.


У зв'язку з тим, що наставник юнацької команди (футболісти не старші 2003 року народження) Олександр Петраков призначений виконуючим обов'язки головного тренера національної збірної України, збірну U-19 очолив Володимир Єзерський, якому в стислий термін потрібно підготувати команду до кваліфікаційного раунду Євро-2022 (U-19).

30 серпня керманич почав зі своїм колективом тренувальний збір і відповів на запитання офіційного сайту УАФ.

— Володимире Івановичу, як відбулося ваше призначення на посаду головного тренера юнацької збірної України U-19?

— Раніше я був наставником збірної 2002 року народження, але оскільки минулої весни було скасовано кваліфікацію до чемпіонату Європи, я переключався на команду 2006 року народження (U-15), почавши займатися селекцією. У зв'язку з тим, що відбулися пертурбації в головній команді країни, яку очолив Олександр Петраков, сам Олександр Васильович запропонував мою кандидатуру на пост тренера збірної U-19, за що я йому вдячний.

У нас почався збір, який триватиме до 7 вересня. Після карантину це перший і останній етап підготовки до кваліфікації чемпіонату Європи, який відбудеться в жовтні. За найближчий тиждень доведеться познайомитися практично з усією командою, але й Олександр Петраков дав мені дуже багато інформації щодо гравців.

— Що входить у плани вашої команди на нинішньому зборі?

— У нас буде кілька днів для тренувальних занять, а потім ми зіграємо два товариські матчі, 3 вересня — з «Ворсклою» U-19, а 5-го числа — зі змішаним складом «Колосу». Під час цих спарингів спробуємо ознайомити хлопців зі своїми ідеями та збалансувати склад. Незважаючи на те, що це більшою мірою селекційний збір, часу для роздумів немає.


Фото - УАФ