17 серпня 2021 17:12

"Было ощущение, что меня используют, как фишку". Василий Кравец - о первом вызове в сборную Украины

Гравець хіхонського "Спортингу" Василь Кравець розповів vZbirna про свій перший виклик у національну збірну України.


"Я їхав якраз тоді із "Луго" в молодіжку, і я вже сидів в аеропорту чекав літак в Мадриді чи Барселоні, і мені подзвонили, сказали, що їду в національну збірну. Я спочатку думав, що це прикол. Ніхто раніше не дзвонив, я з іспанської Сегунди, в національну збірну... Важко було повірити, але потім я приїхав, мене зустріли, завезли в національну збірну. Коли вже всіх побачив, що це національна збірна, тоді лише зрозумів. Я був переляканий. Я там нікого не знаю. Всі зірки, сформовані футболісти. А я з іспанського "Луго" прийшов. Але потім день за днем... Пластун приїхав, а я його знав ще з "Карпат", з молодими спілкувався, з Циганковим. Сказати, що у мене був там близький друг, то не було, я там був завжди сам. В номері сам, спускався їсти сам, завжди сам.


Було таке відчуття, що мене використовують, як фішку, на тренуваннях. Не було такого, що я приїхав в національну збірну й отримав якусь впевненість. Навпаки, я отримав невпевненість, що це сталося так несподівано. Я поговорив тоді з Андрієм Шевченком, і стало більш-менш нормально. Перед тим думав, що то був перший і останній раз, що мене викликали.


Звичайно, боявся. Переді мною же стояв сам Шевченко. Ми всі спустились на обід, і він якраз підійшов привітався, запитав, як справи, як долетів. І після того напруга, що в мене була, спала. Дуже допомогла та розмова", - сказав Кравець.