22 червня 2021 16:34

"Динамо" U-15 - в финале чемпионата ДЮФЛУ

У понеділок, 21-го червня, розпочався фінальний етап Еліт-ліги ДЮФЛ для команд вікової категорії U15.


Нагадаємо, до вирішальної стадії змагань потрапили чотири команди: київське «Динамо», ДАФ «Дніпро», донецький «Шахтар» та ДВУФК «Дніпро». У півфінальному поєдинку динамівці зустрілися із принциповим суперником – «Шахтарем». Підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка проводили свій поєдинок на НТК ім. В. Баннікова.


Гра вийшла нелегкою для нашої команди та завершилася унічию 1:1, а у серії пенальті сильнішими виявилися динамівці.


На початку гри команди обмінялися небезпечними ударами, надалі на полі було багато боротьби за ініціативу та володіння м’ячем. Донеччани виконали штрафний удар у небезпечній близькості до воріт, але на щастя, після подачі удар із меж штрафного майданчика вийшов неточним. Після цього гравці «Шахтаря» створили ще кілька перспективних нагод, найреальнішу з яких мав Будко, але захист та воротар динамівців діяли надійно.


Кияни відповіли ще більш небезпечно, але Осипенку, Калину та Пономаренку трохи не пощастило. Загалом, гра була динамічною, цікавою та обопільногострою. Наприкінці першого тайму один із моментів призвів до голу у ворота динамівців: Осипенко помилився на підбиранні, м’яч підхопив Бундаш та із району півкола перед штрафним майданчиком переправив його у сітку, вивівши свою команду уперед. Але вже через чотири хвилини кияни відновили перевагу: Пономаренко відволік на себе трьох суперників та чудовою передачею вивів сам-на-сам до воріт Калина, який увірвався до штрафного майданчика та переграв Кесселя.


Другий тайм активніше розпочали динамівці, притиснувши суперника до їхніх воріт, але кутові та штрафні удари хоча і несли у собі загрозу, та у штрафному майданчику футболісти «Шахтаря» діяли безпомилково. Найактивнішими у складі нашої команди були Пономаренко, Калин та Пашко. Одного разу Білий проривався до воріт, але удар у нього вийшов неточний. Спробу Пономаренка було заблоковано, а на хороший удар того ж Білого дивом зреагував воротар «Шахтаря». Неприємний епізод стався наприкінці поєдинку, коли через травму було замінено Мариновського, який отримав перелом руки.


Тож доля путівки у фінал змагань вирішувалася у серії післяматчевих пенальті. Краще одинадцятиметрові удари реалізували динамівці. Відзначимо, що динамівський воротар В’ячеслав Суркіс парирував три удари суперників.


Таким чином, «Динамо» U15 вийшло у фінал змагань, де зустрінеться із ДАФ «Дніпро», який у паралельному півфінальному матчі переміг ДВУФК «Дніпро» із рахунком 3:0. Поєдинок відбудеться у середу, 23-го червня.


ДЮФЛУ. U15. Еліт-Ліга. Півфінал


«Динамо» - «Шахтар» - 1:1(3:1 по пенальті)


21.06.2021. НТК ім. В. Баннікова


«Динамо»: 71. Суркіс, 17. Нестеренко, 18. Захарченко, 4. Кусий (20. Мариновський; 9. Задорожний, 73), 3. Кузьменко, 6. Хмельовський, 14. Іщенко, 7. Осипенко (8. Білий, 56), 21. Калин, 19. Пашко (22. Шевченко, 58), 11. Пономаренко.


«Шахтар» (стартовий склад): 1. Кессель, 2. Руденко, 4. Бакай, 5. Лєбєдєв, 6. Сметана, 7. Новокрещонов, 8. Будко, 9. Головачов, 10. Бундаш, 11. Видиш, 14. Русо.


Голи: Калин (35) - Бундаш (31)


Попередження: Кузьменко (13) – Сметана (35+1).