5 червня 2021 17:10

ДЮФЛУ U-16. Плей-офф. "Мариуполь" - "Динамо" 1:1

Команда київського «Динамо» U16 провела перший матч плей-оф Еліт-ліги ДЮФЛУ в гостях у однолітків із «Маріуполя».


Динамівці 2005 року народження завершили другий етап Еліт-ліги ДЮФЛУ на першому місці, здобувши 9 перемог і одного разу зігравши внічию (різниця м’ячів 31:5). Наші суперники з Маріуполя, у свою чергу, фінішували 4-ми у своїй групі, маючи 4 перемоги, 2 нічиї та 4 поразки (різниця м’ячів 12:10).


Незважаючи на виїзний статус першого стикового поєдинку, що відбувся на критому полі СК «Іллічівець», підопічні Євгена Ястребинського й Андрія Фартушняка грали першим номером і активно діяли в атаці, використовуючи обидва фланги. Вже в дебюті матчу динамівці створили кілька моментів біля воріт суперників, проте нашу команду підводила реалізація. Маткевич, отримавши поперечну передачу від Зоренка, увійшов до штрафного «Маріуполя» та завдав удару – воротар Кожушко забрав м’яч. Із розвороту намагався пробити Дзень, але направив сферу повз дальній кут воріт.


Азовці відповіли небезпечним стандартом, коли динамівський голкіпер Косач після подачі кутового не зафіксував м’яч і йому довелося виправлятися після удару головою від Савіна.


На жаль, не обійшлося сьогодні без травм – «Маріуполю» довелося замінювати Даніїла Волошина вже в середині першого тайму. Однак несподівана втрата гравця не завадила господарям невдовзі повести в рахунку.


Застосовуючи високий пресинг, азовці скористалися непорозумінням між захисниками «Динамо», і Ренат Беліков завдав точного удару з-за меж штрафного – 1:0 на користь «Маріуполя».


«Динамо» мало можливість зрівняти рахунок ще до перерви, але свій вихід на ворота суперників не реалізував Зоренко.


У другому таймі юні динамівці ще більше додали в атакувальних діях, однак м’яч ніяк не йшов у ворота. Голкіпер «Маріуполя» зреагував на удар Кремчаніна, який просто розстрілював ворота, а коли після подальшого кутового головою пробивав Балаба – каркас воріт зіграв за господарів.


Лише на рахунку Максима Зоренка – кілька потужних ударів по воротах «Маріуполя» наприкінці матчу, однак воротар Назар Кожушко сьогодні був на висоті. Вразити його володіння «біло-синім» вдалося лише з 11-метрового, право на виконання якого «біло-сині» отримали на 77-й хвилині.


Пенальті вдалося заробити Кремчаніну, який і виконав стандарт, ювелірно надіславши м’яч у правий від себе кут – Кожушко вгадав напрямок удару, однак цього разу врятувати не зміг.


Фінальний свисток зафіксував у Маріуполі нічийний рахунок 1:1, тож доля путівки до фінального турніру Еліт-ліги вирішиться за тиждень, у поєдинку-відповіді на полі «Динамо».


ДЮФЛУ. Еліт-ліга. U16. Перший стиковий матч


«Маріуполь» - «Динамо» - 1:1 (1:0)


«Динамо»: 1. Косач, 6. Котуха, 18. Сизонюк, 5. Федоренко (3. Балаба, 48), 14. Білоконь, 7. Бойченюк, 24. Янчишин, 9. Маткевич (8. Микитюк, 57), 13. Кремчанін, 10. Зоренко, 2. Дзень (11. Грохольський, 57).


Голи: Беліков (32) – Кремчанін (78, пен.).


Попередження: Васильєв (48), Лимаренко (63), Дорошенко (74) - Сизонюк (22), Дзень (43), Котуха (76).