29 травня 2021 18:50

"Динамо" U-12 вышло в финал турнира в Виннице

На масштабному дитячому футбольному турнірі «Utmost Cup», який триває цими днями у Вінниці серед команд вікової категорії U12 (футболісти 2009-го року народження), настав час вирішальних матчів.


Нагадаємо, динамівський колектив напередодні вдало виступив на груповому етапі та з першого місця вийшов до чвертьфіналу змагань. Команда U12 під керівництвом Дениса Борсука та Дениса Голоколосова у чвертьфіналі зустрілася з київською ДЮСШ-25, яка посіла перше місце у групі «F», здобувши перемоги у всіх трьох матчах.


Команди розпочали гру активно, та вже на початку зустрічі динамівці повели у рахунку – стрімку атаку точним ударом завершив Чирва. Повівши у рахунку, наша команда продовжила володіти ініціативою та м’ячем, тож гра проходила під її диктовку. Небезпечні моменти біля воріт суперника виникали регулярно, але часом удари динамівців блокували захисники, у деяких моментах виручив воротар, а в інших динамівцям трохи не вистачило влучності. Та й суперник, оговтавшись від пропущеного м’яча, зміг на певний час відсунути гру від власних воріт. Але старання «біло-синіх» були не марними, і незабаром вони забили вдруге: захисник Соломченко підключився на подачу кутового, виграв верхову боротьбу у штрафному майданчику та спрямував м’яч у сітку – 2:0. До свистка на перерву кияни мали ще один чудовий момент, коли протягом однієї атаки тричі (!) завдавали ударів по воротах ДЮСШ-25, але кожного разу на шляху м’яча опинявся воротар.


У другому таймі малюнок гри не змінився – основні події відбувалися на чужій половині поля. Суперник запам’ятався кількома контратаками та стандартними положеннями, але динамівці помилок не припускалися. Натомість самі свій шанс не проґавили: рахунок до великого красивим ударом довів Квачук. Також у нашої команди було кілька небезпечних штрафних ударів, ще кілька разів м’яч пролітав у кількох сантиметрах поруч зі стійкою, та й загалом, наші хлопці добре комбінували та проводили атаки на будь-який смак. Але до фінального свистка рахунок більше не змінювався.


За жеребом у півфіналі динамівці вийшли на переможця пари ФК «Львів» – «Ворскла» (Полтава). У цьому матчі перемогу святкували полтавчани (1:0), тож наша команда зустрілася саме з нею. Динамівці одразу розпочали пресингувати суперника, але команда з Полтави чинила відчутний опір, і певний час нашим хлопцям не вдавалося розпечатати їхні ворота, хоча кияни і мали перевагу. У нашої команди була можливість відзначитися після стандартних положень, але ані штрафні, ані кутові удари динамівцям успіху не принесли. В одній з атак воротар «Ворскли» зміг зреагувати на удар нашого футболіста, а добивання вийшло вище воріт. Ще у кількох епізодах на висоті діяв голкіпер полтавчан, рятуючи свою команду у, здавалося б, безнадійних ситуаціях. Кінець тайму динамівці провели біля чужих воріт, але все ж, на перерву команди пішли без забитих м’ячів.


Але щойно розпочалася друга половина зустрічі, кияни таки повели у рахунку – чудовий дальній удар вдався Єрмаку, який поклав м’яч точно у дальній кут воріт, вивівши свою команду уперед. Незабаром наші хлопці мали нагоду подвоїти рахунок, але м’яч із кута воріт знову «витягнув» голкіпер «Ворскли». Після того, як динамівці не реалізували ще кілька перспективних моментів, «біло-сині» таки досягли свого: після чергової атаки м’яч полетів у напрямку воріт суперника, а Титенко підправив його у сітку, закріпивши перевагу. До великого рахунок довів Гололобов, який влучно пробив повз воротаря. Тож, 3:0 – впевнена перемога «Динамо» U12, яка дозволила підопічним Дениса Борсука та Дениса Голоколосова вийти у фінал «Utmost Cup».


Завтра, 30-го травня, «Динамо» U12 проведе фінальний поєдинок, початок зустрічі – о 13.30.