29 травня 2021 16:06

"Динамо" U-12 вышло в четвертьфинал "Utmost Cup"

У Вінниці триває масштабний міжнародний турнір «Utmost Cup».


Цими днями проходять змагання серед футболістів вікової категорії U12 (гравці 2009-го року народження). У цій групі представлена і команда ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського під керівництвом Дениса Борсука та Дениса Голоколосова.


Відзначимо, що серед 12-річних футболістів за головний приз змагаються 32 команди, поділених на 8 груп по чотири учасники в кожній. До наступної стадії змагань - «Золотої ліги», яка розпочнеться з чвертьфіналу, – вийдуть по одній команді з кожної групи – ті, що посядуть перші місця. А учасники, що стануть другими, потраплять до «Срібної ліги», де також відбудуться чвертьфінали, а на наступному етапі будуть розіграні призи. Решта ж учасників продовжить боротьбу за рейтингові місця (17-24 та 25-32 відповідно).


Нагадаємо, у перший ігровий день юні динамівці два свої матчі виграли, спочатку розібравшись із ужгородською СДЮСШОР - 7:0, а згодом не залишивши шансів миколаївській СДЮСШОР – 10:0. А вчора підопічні Дениса Борсука та Дениса Голоколосова провели заключний поєдинок групового етапу проти «Кремня» з Кременчука. Саме в ньому мала визначиться доля першого місця у групі, адже кременчуцька команда свої два поєдинки першого ігрового дня теж виграла. Хоча динамівців влаштовувала і нічия, вони грали лише на перемогу і досягли її, упевнено перемігши 3:0, та тепер продовжать боротьбу за головний трофей.


Тож, набравши максимальну кількість очок, кияни посіли перше місце у своїй групі та вийшли до наступного етапу. У чвертьфіналі наша команда зустрінеться з київською ДЮСШ-25, яка стала першою у групі «F», здобувши перемоги у всіх трьох матчах, а в разі вдалого виступу зіграє у півфіналі. Матчі обох стадій відбудуться в суботу, 29-го травня. Перший розпочнеться о 10.30.


- Матчі групового етапу ми зіграли непогано, але, напевно, все ідеально ніколи не буває, адже в футбол грають не роботи, - зазначив наставник «Динамо» U12 Денис Борсук. - Іноді виходить краще, іноді - гірше, часом дає про себе знати втома. Але у нас на турнірі не 15 чоловік, а 19, тож робимо ротацію, освіжаємо гру і даємо хлопцям можливість відпочити. В цілому, турнір непоганий, на ньому представлені досить міцні команди. Наприклад, той же «Кремінь», з яким ми сьогодні грали - фізично сильний суперник. У цьому матчі нас влаштовувала і нічия, адже ми могли пройти далі за різницею забитих і пропущених м'ячів, але ми про це не думали, намагаючись досягти максимального результату.


У чвертьфіналі зустрінемося з київською ДЮСШ-25, а ось про подальших суперників поки що не думаємо, намагаємося поступово йти крок за кроком від матчу до матчу. Про нашого суперника складно щось сказати, адже ігри на півполя і на стандартному дуже відрізняються, а на цьому турнірі ми граємо саме на все поле. Крім того, ми говоримо про дітей, а в їхньому віці матч на матч не доводиться, тут складно щось передбачити. Які б ігри не були з ДЮСШ-26 раніше, потрібно серйозно налаштовуватися на ту, що буде завтра.