11 квітня 2021 17:09

ДЮФЛУ U-14. Элит-лига. "Динамо" - "Шахтер" 1:2

У 3-му турі другого етапу Еліт-ліги ДЮФЛУ динамівська команда вікової категорії U14 (футболісти 2007-го року народження) вдома приймала донецький «Шахтар».

Гра відбулася на полі дитячої бази «Динамо» на Нивках та завершилася мінімальною поразкою динамівців з рахунком 1:2.


Підопічні Сергія Беженара та Євгена Лозинського активно розпочали поєдинок, на перших хвилинах створивши одразу три реальні нагоди для взяття воріт. Проте, Попову, Редушку та Ільченку трохи забракло влучності, а також виручав воротар «гірників», граючи надійно. А ось гості свій перший же момент біля воріт динамівців реалізували сповна: на 6-й хвилині Степанов скористався прострілом із лівого флангу, на який зреагував воротар Мойсеєв, та, опинившись першим на добиванні, з кількох метрів спрямував м’яч у ворота. Але через п’ять хвилин кияни зуміли зрівняти рахунок: наша команда заробила стандартне положення, послідував націлений пас до штрафного майданчика, де залишений без нагляду Попов приблизно з лінії воротарського головою переправив м’яч у сітку.


Загалом, перший тайм проходив у цікавій боротьбі, сміливо та динамічно, з великою кількістю небезпечних моментів біля обох воріт. Команди швидко переходили центр поля, і темп гри був досить високим. Тож не дивно, що перша половина зустрічі вийшла результативною. Гості трохи краще володіли м’ячем, у киян же було багато невимушених втрат.


В одному з моментів Драган заробив небезпечний штрафний удар метрах в 18-ти від воріт, виконав його Белав’ят, закручуючи м’яч у кут воріт, проте він пролетів поруч зі стійкою. А от біля протилежних воріт атака гостей завершилася голом: після подачі кутового Степанов вистрибнув вище за всіх та головою переправив м’яч у дальній кут воріт – 1:2. Останні хвилини тайму динамівці намагалися зрівняти рахунок, проте до перерви це не вдалося зробити.


Другий тайм команди теж розпочали активно, по черзі втрачаючи та перехоплюючи м’яч. Гостріші моменти були у «Шахтаря», зокрема, у активного Степанова, проте із його спробами впорався наш воротар Мойсеєв. Прагнучи змінити хід подій на полі, тренерський штаб господарів провів заміни, які мали освіжити гру. Після динамічного старту, у середині тайму особливо гострих моментів команди не створювали. Динамівці виконали кілька стандартних положень, але завдати акцентованих ударів не вдалося.


В одному з епізодів після подачі кутового у виконанні нашої команди вдало на виході зіграв Петренко, вибивши м’яч. Біля протилежних воріт з несильними ударами суперника теж справлявся воротар киян. Незважаючи на усі спроби нашої команди відігратися, до фінального свистка рахунок на табло більше не змінювався.


Нагадаємо, свій наступний матч «Динамо» U14 проведе за тиждень, 17-го квітня, коли на виїзді зустрінеться із МФА «Мукачево».


ДЮФЛУ. U14. Еліт-ліга. Другий етап. 3 тур


«Динамо» - «Шахтар» - 1:2 (1:2)


10.04.2021. Київ. НТБ «Динамо» на Нивках


«Динамо»: 13. Мойсеєв, 5. Варивода (16. Букатий, 43), 14. Михайленко, 3. Білий (24. Мангер, 69), 4. Дехтяр (27. Кравченко, 69), 6. Човгаленко (2. Рибак, 48), 19. Белав’ят (17. Бондар, 63), 10. Драган (26. Губенко, 46), 7. Ільченко (18. Озимай, 63), 11. Редушко, 8. Попов (к) (20. Бурлаков, 63).


«Шахтар» (стартовий склад): 1. Петренко, 2. Бойко, 3. Дейнека, 4. Мартюк, 5. Стрильчук, 6. Сорока, 7. Ухань, 8. Оличенко, 9. Степанов, 10. Леута, 11. Николенко.


Голи: Попов (11) – Степанов (6, 26).