28 березня 2021 09:01

ДЮФЛУ U-15. Элит-лига. "Динамо" - ДВУФК 1:1

У суботу, 27-го березня, розпочався другий етап Еліт-ліги ДЮФЛУ.


У 1-му турі на полі навчально-тренувальної бази ДЮФШ «Динамо» на Нивках зустрілися команди вікової категорії U15 (футболісти 2006-го року народження) «Динамо» та ДВУФК «Дніпро».


У перші хвилини на полі тривала рівна боротьба, команди боролися за володіння м’ячем та ініціативу. Першими на удар по воротах наважилися підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка, а саме Білий, який послав м’яч над поперечиною. Далі у динамівців була спроба удару головою після подачі від кутової позначки, але вийшло теж невлучно, а удар Калина було заблоковано. Загалом, було помітно, що киянам важко шукати зазори між лініями суперника, адже дніпряни діяли компактно та організовано в обороні, грамотно будуючи свої дії та пересування.


Усі простріли господарів з флангів гості блокували та не дозволяли створювати гостроту біля власних воріт, незважаючи на усі зусилля нашої команди. Хороша нагода для взяття воріт була у киян зі штрафного, який заробив Калин, але удар Пономаренка головою після навісу прийшовся поруч зі стійкою. Також дніпряни відбилися і після подачі від кутової позначки, тож на перерву команди пішли за нульового рахунку.


У другому таймі динамівці теж більше володіли м’ячем, вчасно вступали у відбір та намагалися будувати свої атаки різноманітно. Але із фланговими прострілами до штрафного майданчика та подачами зі стандартів суперникам вдавалося впоратися. Темп гри був не надто високим, боротьба йшла на кожному клаптику поля. Господарі використовували короткі та середні передачі, але очікуваних плодів це не приносило.


В одному з епізодів впродовж однієї атаки кияни двічі загрожували воротам гостей, але удар Калина було заблоковано, а Білий послав м’яч поруч зі стійкою. У відповідь дніпряни виконали штрафний удар метрів з 25-ти – Кіблицький правильно обрав позицію та надійно забрав м’яч. А, мабуть, найреальнішу нагоду вивести свою команду уперед мав Калин, який ніким не прикритий завдавав удару з центра штрафного майданчика, але влучив у стійку! Ще одного разу вдало на виході зіграв воротар дніпрян.


Доля ж матчу вирішилася вже у компенсований час. Захарченко не за правилами зіграв із суперником, і арбітр призначив пенальті, який чітко реалізував Пономарчук. Кіблицький хоча і вгадав напрям польоту м’яча, але дотягнутися до нього не зміг. Але на цьому поєдинок не завершився. Одразу ж динамівці здобули право на штрафний удар метрах в 22-х від воріт, і Пономаренко чудовим за виконанням «пострілом» зрівняв рахунок! Одразу після цього пролунав фінальний свисток.


ДЮФЛУ. U15. Еліт-ліга. Другий етап. 1 тур


«Динамо» - ДВУФК «Дніпро» - 1:1 (0:0)


27.03.2021. Київ. НТБ ДЮФШ «Динамо»


«Динамо»: 12. Кіблицький, 4. Кусий (Чубов, 65), 14. Іщенко, 18. Захарченко, 23. Бельчиков (Малиновський, 49), 6. Хмеловський, 16. Білий (Шевченко, 49), 7. Осипенко (15. Сумка, 40), 19. Пашко, 21. Калин, 11. Пономаренко (к).


ДВУФК «Дніпро»: 12. Сметанка, 17. Положий, 24. Шевчик, 4. Крамаренко (к), 5. Благодарний, 14. Шевченко, 25. Хомич (10. Пшеничнюк, 44), 29. Якименко (Дон, 68), 23. Хімінець (22. Валієв, 55), 18. Бутенко, 13. Гаран (Пономарчук, 49).


Голи: Пономаренко (70+4) – Пономарчук (70+2, з пен.)


Попередження: Пономаренко (57), Захарченко (70) – Валієв (62).