23 березня 2021 16:06

"Динамо" U-12 стало серебряным призером Кубка Валерия Лобановского

У неділю, 21-го березня, відбулися вирішальні матчі на Всеукраїнському дитячому футбольному турнірі «Кубок Валерія Лобановського» серед дітей 2009-го року народження.


Нагадаємо, організаторами турніру «Кубок Валерія Лобановського» виступають ГО «Київська ліга дитячого футболу» та ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського. «Динамо» представлене на змаганнях двома командами під керівництвом тренерів Дениса Борсука та Дениса Голоколосова. Саме вони і зустрілися у півфінальному поєдинку. Матч вийшов напруженим та бойовим, основний час переможця не визначив і завершився нічиєю 0:0. А в серії післяматчевих пенальті більше пощастило гравцям другої динамівської команди, які і вийшли у фінал.


У вирішальному поєдинку динамівці зустрілися з київським «Локомотивом», який у паралельній півфінальній зустрічі здолав донецький «Шахтар» 1:0. Фінальний двобій теж вийшов дуже непоступливим та драматичним. У підсумку переможець змагань теж визначався в серії післяматчевих пенальті, оскільки основний час завершився внічию 0:0. Тут удача посміхнулася вже супернику, який переміг у непоступливій боротьбі 5:4.


Відзначимо, що в поєдинку за третє місце перший склад динамівців не залишив шансів донецькому «Шахтарю», який підопічні Дениса Борсука обіграли з рахунком 5:0.


- За волею жеребу в півфіналі зійшлася перша динамівська команда із другою, звісно, такі матчі надзвичайно принципові, - зазначив після гри наставник киян Денис Борсук. – Як одні, так і інші хлопці віддавалися на полі максимально, але пенальті – це лотерея, у підсумку у фінал пройшла друга команда, а в матчі за третє місце із «Шахтарем» грала перша. Хлопці молодці, зібралися після півфіналу та показали той футбол, у який ми звикли грати, та закрили суперника на його половині поля.


Що стосується фінального поєдинку, на жаль, гра у нас вийшла не зовсім так, як хотілося б. Обидві команди не надто вдало контролювали м’яч, майже вся зустріч проходила в боротьбі. І знову все вирішили пенальті, і в цій лотереї суперникам пощастило більше.


Під час турніру ми проглядали потенційних новачків, є цікаві кандидати до нашої команди, яких у майбутньому плануємо залучати до «Динамо». Словом, поживу для роздумів отримали, тепер будемо робити висновки.


За кілька днів «Кубок Валерія Лобановського» буде розіграно серед наймолодшої вікової категорії – футболістів 2010-го року народження. Змагання пройдуть 25-28 березня в манежі заміської клубної бази «Динамо» в Кончі-Заспі.