21 лютого 2021 08:20

Александр ИЩЕНКО: "Остался доволен тем, что мы планировали"

Керівник ДЮФШ "Динамо" ім. Валерія Лобановського Олександр Іщенко підвів підсумки контрольних матчів "Динамо" з "Шахтарем" команд вікових категорій U15 (2:3) і U13 (1:1).


- 15-річні динамівці зіграли третій матч в новому році. Сьогодні програли з мінімальним рахунком. Щоб ви відзначили в цьому поєдинку?


- Напевно, найголовніше - якість гри і суперник, з якими ми грали. Два матчі, що провели раніше, були втягуючими, де хлопцям потрібно було повернутися до ігрової практики. Але насправді, активного опору не було, тому домовилися з "Шахтарем" провести ті ігри, які змусять хлопців діяти з максимальною віддачею. Ми працюємо практично два місяці і пора вже зустрітися з суперником, який змусить нас працювати, скажімо так, на граничних режимах і по повній програмі.


Сьогодні така гра відбулася і одна і друга, тому я особисто залишився задоволений тим, що ми планували - віддачею хлопців, відновленням ігрових кондицій. Але результат якраз змусить і нас і гравців дещо переглянути, щось додати, внести якісь корективи. Цей матч нам дав багато інформації для того, щоб ми видозмінили, скажімо так, і тактичну побудову гри, і трохи звернули увагу на розстановку футболістів.


- У першому таймі, якщо говорити про "Динамо" U15, був гравець на перегляді - центральний захисник. Які враження він залишив і чи не пов'язано це з тим, що перший тайм був не зовсім вдалий?


- У цій грі у нас дійсно вийшов хлопчик, ми його з Тернополя запросили. Подякували і його і його батьків, будемо за ним дивитися. Поки він нас не задовольняє в якості гравця основного складу.


- Хочеться відзначити, що для 13-річних динамівців поле було завелике. Було помітно, що тактичні навички намагалися показати, або вони маленькі для такого великого поля?


- Це оманливе враження. Ми бачили динамічну гру з великою кількістю моментів. Відрадний факт, що ми мали певну перевагу, але і "Шахтар" показав, що це наш прямий конкурент. Тоді, коли конкуренти зустрічаються, можна стати сильним - це аксіома. Сильним можна стати тільки серед сильних, тому те, що ми планували, сьогодні все справдилося.


- Підготовка до Еліт-ліги триває? В кінці березня стартують ці змагання...


- І ми і хлопці прекрасно про це знають, що це змагання буде особливого порядку, незважаючи на те, що це другий груповий турнір, але там 10 ігор і кожна буде як фінальна, як сьогодні. Там тільки дві команди з шести виходять у фінал. 10 ігор змусять працювати хлопців на межі, підвищать градус змагань на порядок. Але ми цього і хотіли, ми були ініціаторами створення Еліт-ліги, чотири роки боролися і вона була створена, тому побажаємо нам успіху.