7 січня 2021 21:57

Экс-директор "Кристалла": "В Херсоне принята программа развития футбола на 13,6 млн грн"

Детальний коментар Сергія Шевцова про майбутнє херсонського клубу у Першій лізі.


- Сергію Анатолійовичу, після майже чотирьох років на чолі херсонського «Кристала» Ви написали заяву про звільнення. В чому причини такого кроку?


Стосовно заяви, це не є несподіванкою, тому що місяц тому я казав про рішення залишити клуб. В грудні було дуже багато справ. Треба було підготувати та прийняти програму розвитку футболу на виконкомі та сесії, розібратися з заявами на звільнення футболістів та ще закінчити багато справ, які є в кінці року у комунального підприємства, яким ми є. Зробивши все, я втілив обіцяне.


Чому? По-перше, я несу відповідальність за негативні результати команди в першій лізі, не зважаючи на об’єктивні та суб’єктивні причини. По-друге, немає можливості зкомплектувати повноцінний штат з кваліфікованих робітників для якісної роботи клуба. По-третє, після майже чотирьохрічної адміністративної роботи виникло бажання повернутися до тренерської діяльності.


- В якому стані зараз знаходиться команда? Чи поновився тренувальний процес?


4 січня команда розпочала тренування, до яких долучилися гравці U-19. Але звичайно, що повноцінна підготовка почнеться після призначення нового директора та головного тренера.


- Які, на Вашу думку, перспективи у херсонського «Кристала» на майбутнє? Що очікує на клуб в 2021 році?


Вірю, що у Кристала все буде добре. Прийнята програма розвитку футболу на 13.6 мільйонів гривень. Міський голова Ігор Колихаєв дав багатьом доручення на пошуки спонсорів та сам обіцяв долучитися до цього процесу. Тому є передумови, щоб команда почала частіше вигравати та зберегла місце в першій лізі.