17 листопада 2020 09:43

Вячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Почему не вызывают Буяльского? Его отсутствие скажется в такой ситуации"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло склав прогноз на Ліги націй Швейцарія – Україна.


- Збірну України залишили без маневрів із замінами. Через коронавірус вибули Соболь, Макаренко і Різник. Едуард міг зіграти зліва в захисті, а Євген вийти на заміну замість Степаненка, який ще поки не готовий на 100%. Раніше поїхали Сидорчук, Циганков, Ярмоленко й Коваленко…


Зараз би й Буяльський став у пригоді. Можливо, відсутність Віталія позначиться у такій ситуації. Чому його не викликають? Мені не зрозуміло. Це лише б підсилило склад. Тим паче, що Буяльський має досвід і зіграність з колективом. Так, запросили Булецу, Назаренка й Судакова, проте це ще необстріляні хлопці.


У вівторок для збірної України буде фінал. Не можна сказати, що Швейцарія – слабкий суперник. Це дуже організована команда, яка в чотирьох матчах із Німеччиною та Іспанією поступилися лише одного разу. Це дорого вартує. Втім, у швейцарців теж є вагомі втрати напередодні гри.


Гра буде напруженою. На українців буде тиснути ця ситуація з коронавірусом, яка постійно звужує склад. Перевага зараз на боці Швейцарії.


Буду оптимістом і поставлю на те, що зустріч завершиться внічию. Усе залежатиме від того, наскільки дисципліновано зіграють підопічні Шевченка. Маю певні сумніви, що швейцарці зможуть здобути перемогу.


Уся надія на ударний кулак – Зінченко, Малиновський, Марлос і Яремчук. Ця четвірка повинна зробили результат, а інші мають у цьому допомогти. Втім, про рівноцінну заміну чи підсилення з лавки мови не йде.


Сподіваюся на бійцівські якості та дисципліну українців. Потрібно нав’язати свою гру, тому що швейцарці гратимуть агресивно. Збірна Україна матиме нагоду діяти у звичному стилі – на контратаках зі швидкими переходами.