17 жовтня 2020 10:31

Александр ЧИЖЕВСКИЙ: "Забивного форварда сейчас даже в Премьер-лиге трудно найти"

Коментар головного тренера ФК Агробізнес після матчу Гірник-Спорт - Агробізнес - (0:0).


- Вважаю, вийшла хороша бойова гра. Якщо про результат – то результат закономірний, тому що і ми мали можливості забити, і Гірник-Спорт у кінці матчу міг забити… Хоча, загалом, по грі десь мінімальна перевага була на нашій стороні…


Зрозуміло, що ми знали куди їдемо. Дуже хороша команда і дуже кваліфікований тренер працює в Гірнику-Спорт, Жабченко. Тим більше, знали, що після поразки 1:6 будуть налаштовуватися, щоб реабілітуватися перед своїми вболівальниками.


Ми теж серйозно готувалися до цієї гри. Знали, що буде важко. Але я завжди на прес-конференціях наголошую, що ми граємо у свою гру, не підлаштовуємось під суперника.


По накалу вийшла бойова, цікава гра. Результат закономірний.


- Чи будуть зауваження гравцям атаки? У кількох моментах можливо вже бачили м’яч у воротах суперника?


- Зауваження до футболістів завжди будуть. Футбол з того і складається. Хтось помиляється, хтось ні. Завжди з того треба робити правильні висновки. Будемо більше працювати над реалізацією моментів. Зрозуміло, що головному тренеру будь-якої команди хочеться якогось забивного форварда, але їх в Україні зараз навіть в Прем’єр-лізі важко знайти. Що говорити про Першу лігу? Але ми маємо своїх футболістів, яким довіряємо і на тренуваннях продовжимо працювати над реалізацією.


- Ви не змінювали переможний склад. Це зроблено навмисно, чи це такі обставини?..


- Я не вірю в якісь там прикмети, як кажуть, «переможний склад не змінюється». Хто на сьогоднішній день виглядає сильнішим, той виходить в стартовому складі. Але в нас команда з 20 чоловік. Я всім довіряю, в нас всі гравці основного складу, не ділимо на основних і гравців на заміну.


- Ваша команда втрачає лідерів, але продовжує грати, впевнено діяти на футбольному полі. За рахунок чого це вдається?


- За рахунок, мабуть, мікроклімату в колективі. Він в команді дуже хороший. Дружній колектив. Вдається налагодити таку обстановку, що кожен футболіст, виходячи на футбольне поле, віддається один за одного. При тому наші футболісти показують комбінаційний футбол.


Я завжди говорю, що незамінних футболістів немає. У кожного з’являєтся шанс. Ті, що були на заміні зараз виходять в основному складі. Можуть чіплятися за ту можливість, що дається. Футболісти ростуть тоді, коли в них є ігрова практика.


Це нормальна процедура, коли футболісти йдуть, шукають щось краще, тим більше, команду Прем’єр-ліги. До того ж це престижно для нашого клубу, що ми віддаємо гравців в УПЛ. Працюємо з тими, яких маємо і слава богу, в нас все добре.


- Під кінець матчу пішов дощ. Кому він допоміг, кому завадив, як вважаєте?


- Обидві команди були в однакових умовах. Не думаю, що дощ комусь більше завадив.