18 березня 2020 10:31

Андрей ШЕВЧЕНКО: "Спорт должен отойти в сторону, когда речь идет об угрозе здоровью и жизни людей"

Березневий збір національної команди України й товариські матчі проти Франції (27 березня, Сен-Дені) та Польщі (31 березня, Хожув), а також поєдинки молодіжної збірної України в рамках кваліфікації Євро-2021 (U-21) проти Мальти (27 березня, Гоцо) та Північної Ірландії (31 березня, Львів) згідно з вердиктом Виконкому УЄФА в зазначені дати не відбудуться. Рішення щодо можливого проведення ігор в інший термін буде ухвалено пізніше.


Також у своїй постанові УЄФА оголосив про перенесення чемпіонату Європи на 2021 рік. Ситуацію для офіційного сайту УАФ прокоментував головний тренер збірної України Андрій Шевченко.

— Андрію Миколайовичу, яке ваше ставлення до рішення Виконкому УЄФА перенести фінальний турнір чемпіонату Європи на рік?

— Я повністю підтримую це рішення, більше того, вітаю його, це дуже правильно. Спорт має відійти вбік, коли йдеться про загрозу здоров’ю та життю людей.

Безумовно, перенесення спричинить незручності, але ми маємо усвідомлювати, що це загальносвітова проблема, і подолати її можна лише спільними зусиллями.

— Що ви можете порадити в ситуації, що склалася?

— Усе просто: потрібно поводитися дисципліновано, із відповідальністю ставитися до тих порад, які дають медики, із розумінням дослухатися до рекомендацій та заходів влади.