6 лютого 2020 18:08

"Динамо" - "Стремсгодсет" 3:0. Контрольный матч. Отчет об игре

У другому контрольному матчі на тренувальному зборі в турецькому Белеку «Динамо» перемогло представника норвезької Елітсерії – «Стремсгодсет» - 3:0.


У цьому матчі тренерський штаб «біло-синіх» із перших хвилин випустив на поле гравців, які вчора починали поєдинок із «Олімпією» з лави запасних, а також представників молодіжної команди. Як і у вчорашньому матчі, футболісти стартового складу проводили на полі більше 45-ти хвилин ігрового часу.


На початку зустрічі гра проходила переважно у середині поля, команди боролися за ініціативу та здійснювали перехоплення м’яча. Перший гольовий момент динамівці створили на 11-й хвилині, коли де Пена зі штрафного, призначеного метрах у 33-х від воріт, влучив у поперечину! Через кілька хвилин на дальній удар наважився Андрієвський, але м’яч пролетів зовсім поруч зі стійкою. Третій удар по воротах суперника записав на свій рахунок Мащенко, коли головою замикав передачу партнера з лівого флангу – теж неточно. Загалом, удари по воротах норвежців динамівці завдавали регулярно, але Русину, Андрієвському, Сухоручку та де Пені кожного разу не вистачало зовсім трохи, щоб втілити свої спроби у забиті м’ячі.


Ближче до середини тайму гра знову ненадовго перемістилася у центр поля, а коли завершилися перші півгодини ігрового часу дуже гострий момент створили гравці «Стремсгодсета» Мава вибіг на ворота Бойка зліва та пробив з гострого кута. Наш воротар зреагував, м’яч відскочив до партнера норвежця Ікаунієкса, але Денис встиг повернутися у ворота та впоратися і з добиванням суперника, забравши м’яч у руки. Утім, це був лише епізод, адже гра проходила під контролем киян, які комбінували та розвивали свої атаки значно цікавіше.


Нарешті, незадовго до свистка на перерву українцям вдалося вийти уперед. На удар ледь не з середини поля наважився Карлос де Пена, заставши голкіпера норвежців зненацька. Крім того, м’яч підхопив порив сильного вітру та заніс його прямо у ворота.


У другому таймі нашій команді довелося грати проти вітру, і це досить сильно впливало на гру. Команди обмінялися небезпечними ударами, у складі динамівців у центрі подій опинився Цитаїшвілі, а у складі суперника – Міккельсон. Згодом подвоїти рахунок мав нагоду Шапаренко, але вийшло у руки воротарю. Надалі перевага у кількості небезпечних моментів перейшла до норвежців. Спочатку після удару Ікаунієкса м'яч влучив у стійку, а зовсім скоро Молвадгаард пробивав із гострого кута, але Бущан не дрімав. Виручив він свою команду і у ще одному епізоді. Після цього спрацювало відоме футбольне правило, згідно з яким кияни закріпили свою перевагу: після подачі з кутового у виконанні Піварича голкіпер «Стремсгодсета» помилився на виході, й Миколенко влучним ударом головою замкнув дальню стійку.


А остаточний рахунок за десять хвилин до фінального свистка встановив Сидорчук, який майстерно завершив позиційну атаку за участі Вербича та Дуелунда та довів рахунок до великого ударом із лінії штрафного майданчика.


Другий тренувальний збір у Белеку. Контрольний матч


«Динамо» – «Стремсгодсет» – 3:0 (1:0).

6.02.2020.Gloria Serenity, Белек.


«Динамо»: Бойко (Бущан, 46), Сирота (Попов, 67), Піварич (Вербич, 75), Романчук (Кадірі, 67), Мащенко (Цитаїшвілі, 46), Шапаренко (Буяльський, 67), Андрієвський (Сидорчук, 67), де Пена (Миколенко, 67), Караваєв (Кендзьора, 67), Сухоручко (Дуелунд, 67), Русин (Соль, 46).


«Стремсгодсет» (стартовий склад): Михра, Мікельсон , Ханссен, Чамба, Парр, Ікаунієкс, Штенхель, Майгаард, Токстад, Сальвесен, Мава.


Голи: де Пена (42), Миколенко (74), Сидорчук (81).