22 лютого 2005 12:31

Олег ГЕРАСИМЮК: "Верю в то, что "Динамо" пройдет испанский барьер"


Пiсля того, як Андрiй Гусiн пiшов з київського "Динамо", єдиним представником Захiдної України у таборi славетного клубу став волинянин Олег Герасимюк. Причому юне обдарування пiдписав п'ятирiчний контракт з чемпiоном України лише минулого мiсяця. Вiн вдало пройшов закордоннi тренувальнi збори i в першому у цьому роцi матчi єврокубкiв потрапив у заявку команди Йожефа Сабо. Нинi новобранець київського "Динамо" - гiсть "Експресу".

"Переживаю найприємнiший перiод в життi"

- Олег, ще донедавна про київське "Динамо" ти мiг лише мрiяти. Раптом мрiя збулася, ти пiдписав п'ятирiчний контракт з чемпiоном України. Якi враження? Вiдчув, що потрапив у казку?

- Можна i так сказати. З огляду на мiй юний вiк я справдi вiдчув, що потрапив у казку. Я завжди мрiяв виступати за "Динамо". Це мiй улюблений клуб. Як тiльки приїхав до Києва, то трохи хвилювався. Нинi вже адаптувався. Вже й ейфорiя пройшла.

- Твої одноклубники iменитiшi та старшi за тебе? Не комплексуєш?

- Нi, все нормально. Всi вони ставляться до мене по-приятельськи. Коли треба - порадять, пiдкажуть. З усiма вже ближче познайомився. Найчастiше спiлкуюся з молодими футболiстами - Чеснаускiсом та Нiнковичем. Частенько балакаємо з Чернатом, Пеєвим, Каддурi. Та всi вони хорошi! Як можуть, допомагають вписатися у динамiвський колектив.

- Кажуть, що найприємнiший перiод в життi вiдомої людини - коли слава лише починається. Потiм надмiрна увага прихильникiв набридає. Олег Герасим'юк нинi переживає найприємнiший перiод в життi?

- Звичайно, менi приємно в такому юному вiцi бути вiдомим. Я це визнаю. Дзвонять друзi, вiтають, кажуть, що бачили мене по телевiзору, називають зiркою. Та й журналiсти тепер набагато частiше беруть iнтерв'ю. Це все приємнi миттєвостi. Вiд них нiкуди не втечеш.

- Йожеф Сабо твою функцiональну готовнiсть бачить на тренуваннях. А як в психологiчну планi? Чи часто спiлкуєтеся вiч-на-вiч?

- Звiсно, Йожеф Йожефович регулярно пiдходить до мене, питає, як я себе почуваю. Iнколи каже не робити ту чи iншу вправу, адже я наймолодший в командi. Утiм, з навантаженнями я без проблем впорався. У цьому планi менi не важко.

"Мене часто називають Недведом"

- У поєдинку з iспанським "Вiльяреалом" ти потрапив у заявочний список "Динамо". Сподiвався вийти на замiну у грi з iспанцями?

- Якщо чесно, то я навiть не сподiвався, що потраплю у заявку. Перед матчем Валерiй Зуєв пiдiйшов та сказав бути готовим, бо в будь-яку хвилину можу вийти на поле. Впродовж усього матчу я був неспокiйним, налаштовував себе на гру.

- Тепер на "Динамо" чекає матч-вiдповiдь з iспанським "Вiльяреалом"...

- Так, вiрю, що "Динамо" пройде iспанський бар'єр. Чи вийду я у четвер на поле? Не буду загадувати. Працюю у потi чола, а час покаже.

- У Києвi тебе охрестили волинським Павелом Недведом...

- (Смiється). Таке прiзвисько я дiстав ще пiсля закiнчення 11-го класу, коли пiдписав контракт з луцькою "Волиню". Тодi я поїхав у юнiорську збiрну Юрiя Калитвинцева. Хлопцi зi школи київського "Динамо" жартома казали, що до них приїхав Павел Недвед, адже я на нього дуже схожий. Вiдтодi мене часто так називають. А Юссуф та Горан Саблiч на тренуваннях до мене звертаються Недвед.

- Тепер свою зачiску не маєш права змiнити?

- Я не зберiгаю зачiску лише для того, щоб не втратити образу Недведа. Просто менi вона подобається. Поки що зачiску змiнювати намiру не маю. Хоча колись таки пострижуся.

"З Кварцяним в мене непорозумiнь не виникало"

- Олег, як в Луцьку сприйняли твiй вiд'їзд?

- Нормально. Колишнi одноклубники телефонують, питають. Та й Вiталiй Володимирович Кварцяний не забуває.

- Дозволю собi задати нескромне запитання. Усiм вiдоме ставлення Кварцяного до пiдопiчних. Ти частенько був його, так би мовити, жертвою?

- Нi, нiколи. У мене з ним завжди були прекраснi стосунки Непорозумiнь не виникало. Чув я, що вiн казав пiсля гри, що заставить гравцiв пiшки йти додому з одного кiнця України в iнший. Це все емоцiї. В життi вiн зовсiм iнша людина. Хлопцi звикли до цих емоцiй. Вiталiй Володимирович - нормальний тренер. До речi, саме вiн порекомендував менi перейти до "Динамо". У мене ще була пропозицiя з Донецька, та Вiталiй Володимирович запевнив що перехiд в "Динамо" - це великий стрибок у кар'єрi.

- Кажуть, не без допомоги вiдомого агента Шандора Варги ти зробив такий великий стрибок в кар'єрi.

- Ну, не знаю. Пiсля гри "Волинi" з марiупольським "Iллiчiвцем" (Олег Герасимюк тодi забив два голи - авт.), до мене пiдiйшов якийсь функцiонер та запропонував звести з Шандором Варгою. Я не був проти цього. Потiм Варга приїхав до Луцька, ми домовилися про спiвпрацю. Пiзнiше з уст Шандора чую, що є можливiсть поїхати до Києва. Ось i все. Тепер i далi спiвпрацюватиму з Шандором Варгою. Невдовзi вiн повинен приїхати до Києва та владнати деякi справи стосовно моїх побутових умов. Думаю, менi нададуть житло в Києвi.

А я у свою чергу робитиму все можливе, щоб якомого ранiше дебютувати у футболцi "Динамо" i довести, що мене недаремно сюди запросили.

Олег ЗУБАРУК
Газета "Експресс"
(печатается на языке оригинала)