5 жовтня 2019 22:53

На УТБ "Динамо" начался финальный этап Кубка Героев АТО

У суботу, 5 жовтня, на НТБ «Динамо» у Кончі-Заспі відбулося урочисте відкриття фінального етапу Кубка Героїв АТО 2019 року.


В урочистій атмосфері відбулася церемонія відкриття фінального етапу, де були присутні всі команди-учасниці, а також був покладений старт групового етапу турніру, який буде зіграно з 5 по 7 жовтня на НТБ «Динамо». Чвертьфінали відбудуться 8 жовтня, півфінали - 9 жовтня, а поєдинок за третє місце і фінал - 11 жовтня на стадіоні «Динамо» ім. В.В. Лобановського в Києві.


Урочиста церемонія відбулася у критому манежі НТБ «Динамо», де на полі вишикувалися абсолютно всі команди-учасниці фінального етапу. Один із запрошених гостей - легендарний гравець «біло-синіх» Володимир Мунтян звернувся до учасників турніру від імені всіх ветеранів київського клубу і побажав удачі у змаганнях.



Своїми враженнями від турніру поділився президент Федерації футболу учасників АТО Руслан Руденко:


- П’ятий рік поспіль проходять ці змагання. Про значення кубку АТО говорять очі воїнів. Вже тисячі учасників бойових дій приймають участь у Лізі учасників АТО, займаються футболом, проходять спортивну реабілітацію. На сьогодні більше 3 тисяч учасників АТО з березня по жовтень щотижня в 42 містах проходять змагання і з 88 кращих команд 24 присутні на базі київського «Динамо». Це колосальна історична подія і в нашому розумінні і захисників України. Для бійців це найголовніша подія року у спортивному житті. Більш масового виду спорту, як футбол немає і такого заходу, як Кубок АТО в Україні немає. Хочу подякувати київському «Динамо» за підтримку та за те, що ми маємо можливість п’ять років поспіль на найкращих майданчиках України проводити ці змагання, які є історичними і визначальними для наших захисників. На Кубку представлені всі силові структури, вся Україна. Ми вдячні всім, хто нам допомагає. Ми сподіваємось, що і держава повернеться обличчям до своїх захисників і підставить плече, тому що за п’ять років не було державної допомоги, ми працюємо виключно завдяки волонтерам, футбольним клубам, як «Динамо», підтримці силових структур. Звертаємося до Президента України, до всіх керівників держави звернути увагу на всеукраїнську програму спортивної реабілітації учасників АТО.



Також про свої емоції від змагань розповів Герой України, генерал-майор ЗСУ Ігор Гордійчук:


- Подібні заходи мають велике значення. Наряду з захистом кордонів України треба розвивати громадянське суспільство. Для того, щоб якомога більше людей цінили ту роботу, які виконують бійці на передовій. Вони жертвують своїм життям та здоров’ям заради того, щоб ми розвивались та молоде покоління було більш свідомим та ворог не міг нас ніколи здолати не тільки ззовні та і зсередини. Він намагається нас пересварити, розколоти. Чим сильнішим буде громадянське суспільство, тим швидше ми переможемо. Ми переможемо 100%, але це питання ціни та часу. Такі заходи, як Кубок АТО - фундамент побудови нового громадянського суспільства України. Коли воїни бачать, що їм є, що захищати, вони більш завзято це роблять.