1 червня 2019 16:31

"Золотой матч" второй лиги. "Минай" - "Кремень". Анонс и трансляция

У Другої ліги вперше в історії буде новий чемпіон. "Кремінь" ніколи не вигравав цей турнір, а "Минай" взагалі є його дебютантом. Цікаво, що представнику Закарпаття з першої спроби вдалося підвищитися в класі.


"Минай" лише минулого літа заявився до другої ліги, майже весь сезон команда йшла, як-то кажуть, під лідерами і претендувала на стикові матчі, але в останньому турі зірки склалися на користь закарпатського колективу - перемога над тернопільською "Нивою" (2:1) і поразка конкурента ("Черкащини-Академії") - зробили "Минай" першим в групі "А".


Цей успіх пов'язаний з естонським фахівцем Кирилом Куренком, який у свої 28 років став наймолодшим тренером-тріумфатором в історії вітчизняного футболу.


А от "Кремінь" все ж має проблеми з ліговою стабільністю. За підсумками сезону-2017/18 команда вилетіла до Другої ліги, керівництво вирішило вдатися до крайніх заходів - змінило головного тренера. Замість Сергія Ященка кременців очолив Ігор Столовицький, який раніше очолював "Черкаський Дніпро". І з цим призначенням влучили в десятку. Досвідченому фахівцю вдалося зліпити досить міцний колектив, який у блискавичному стилі виграв групу "Б".


Причому, зробили це кременці заздалегідь - перемігши в перенесеному 21-му турі "Гірник" з рахунком 2:1. Залишається додати, що завтра відбудеться - прем'єрна зустріч в історії команд.


Матч за звання абсолютного чемпіона Другої ліги


01 червня. 17:00. Кропивницький. "Зірка"


"Минай" - "Кремінь".


Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).