26 квітня 2019 22:21

Полузащитник киевского "Арсенала": "После Чернигова у нас останется шесть поединков, чтобы исправить сложную ситуацию"

Опорник «Арсеналу-Києва» оцінює турнірну ситуацію команди й розповідає, як проведе ранок наступної неділі.

— В’ячеславе, після серії вдалих матчів у вівторок «каноніри» поступилися «Олімпіку». Наскільки жорстким був «розбір польотів» у роздягальні?

— Я не вважаю, то не донеччани виграли — ми програли. По суті, все вирішили дві наші помилки, які завершилися голами. Після гри тренери саме про це й говорили нам — не можна так помилятися на такому рівні.

— Склалося враження, що «Арсенал-Київ» ні в чому не поступався опоненту акурат до того моменту, коли рахунок був 0:0. Однак, пропустивши, Ваша команда відчувала труднощі з грою в атаці…

— Чесно кажучи, в першому таймі в атаці у нас мало що виходило. Причина — травми: у нас вилетіли обидва центрфорварди. Деяким виконавцям, у т.ч. мені, змінили позицію (я, здається, вперше в житті грав центрального атакувального півзахисника), проте в другому таймі на поле вийшов Ліпартія, дії в нападі налагодилися, проте, на жаль, забити нам так і не вдалося.

— Про особисту статистику. Підрахунок InStat свідчить, що за матч із «Олімпіком» Ви віддали 48 передач (42 точні), що непогано для опорника, проте з них лише дві в карну зону суперника, причому жодна не була точною. Чи, може, то була така установка на гру — не грати на напад?

— По-перше, матчі бувають різні, може, то так у мене було з «Олімпіком». По-друге, справді, ми мало «завантажуємо» штрафну зону.


— Іще про цифри: вісім виграних єдиноборства зі сумарних 14-ти — погодьтеся, замало для футболіста Вашого амплуа!

— Знову-таки, гра на гру не схожа. Це недостатній показник, але в наступному матчі все може бути інакше.


— Найсильнішою лінією нинішнього «Арсеналу-Києва» вважають центр півоборони, утворений Вами, Оріховським і Домбровським. Наставник «канонірів» розповідав, що, залежно від розвитку матчі, всі троє хавбеків підстраховують один одного. Можете детальніше розкрити цей аспект?

— Головна модель — я з Домбровським опорні, Оріховський витягнутий ближче до нападу; восени Павло грав ближче до опорної зони, але тренери висунули його вперед, бо він уміє загострювати гру пасом. Що стосується взаємопідстраховки: тут усе залежить навіть не стільки від конкретного матчу, скільки від різних епізодів під час гри. Ми знаємо, що і як робити, хто кого й коли має підстрахувати.


— Не буде перебільшенням сказати, що наступна зустріч — із «Десною» — вирішальна для «канонірів» у боротьбі за виживання в УПЛ…

— А я вважаю, що це перебільшення: попереду сім турів, після Чернігова у нас залишиться шість поєдинків, аби виправити складну ситуацію.

— Коли не секрет — як плануєте провести ранок неділі 28 квітня?

— У церкві. Ми щороку з дружиною святимо паски…