11 січня 2003 22:48

Следователь прокураторы посетил "Динамо" по поводу дела Ващука


Президент київського Динамо Ігор Суркіс в інтерв"ю Українській Службі Бі-Бі-Сі висловив переконання, що контракт з Владиславом Ващуком є справжнім.

Він також повідомив, що слідчий з прокуратури Шевченківського району міста Києва відвідав наприкінці тижня київське Динамо.

"Я в курсі цієї справи і слідчий прокуратури вже допитував наших співробітників. Якщо буде проведено графологічну експертизу, то вона доведе справжність контракту Ващука. Я в цьому не сумніваюсь, тому що мої співробітники не будуть мене дурити, стосовно того, що був підписаний контракт з Ващуком. Тим більше , що йдеться про адміністратора команди і першого віце-президента клубу",- сказав Бі-Бі-Сі Ігор Суркіс.

Президент Динамо Київ також повідомив, що слідчі зараз очікують повернення Владислава Ващука з Туреччини, де він провадить тренувальний збір у складі московського Спартака.

Прокуратура потребує зразків підпису Владислава Ващука для проведення графологічної експертизи.

Владислав Ващук в інтерв'ю Українській Службі Бі-Бі-Сі у п'ятницю заявив, що в грудні 2002го року він подав в прокуратуру Шевченківського району міста Києва прохання про проведення графологічної експертизи підпису на контракті гравця з київським Динамо, який зобов'язує його грати в Києві до 2004го року.

Владислав Ващук: "Я подав до прокуратури листа про те, що відбувається фальсифікація мого документа і мені щойно повідомили, що буде графологічна експертиза цього документа і, що київське Динамо подало на мою дискваліфікацію на шість місяців. Я подав особисто заяву в прокуратуру Шевченківського району десь 26 грудня"

Як підтвердили Бі-Бі-Сі в Професійній Футбольній Лізі України у випадку визнання дій Владислава Ващука незаконними його загрожує дискваліфікація терміном до шести місяців.

В ПФЛ також не виключають можливості проведення графологічної експертизи підписів гравця на контракті Владислава Ващука з київським Динамо.

Колишній капітан Динамо Київ не з'явився на тренувальний збір зараз провадить підготовку до нового сезону разом з московським Спартаком.

Власники київського клубу звинувачують Ващука у незаконному підписанні контракту зі Спартаком і твердять, що гравець має діючий контракт з Динамо Київ.

Сам гравець твердить, що не підписував нового контракту з власниками Динамо, і що термін дії його зобов'язань вибіг наприкінці 2002 року.

Речник московського Спартака в інтерв'ю Бі-Бі-Сі заявив, що клуб переконаний в тому, що Владсилав Ващук не має жодних зобов'язань стосовно київського Динамо.