9 січня 2003 21:56

В феврале сборная Украины сыграет с турками


Сьогодні, 9 січня, Федерація футболу України остаточно вирішила питання щодо нашого суперника на заплановану дату ФІФА 11 та 12 лютого нинішнього року. На адресу національної федерації надійшов факс з турецької федерації футболу, в якому йдеться про згоду національної і молодіжної збірної цієї країни провести у зазначені терміни товариські зустрічі між молодіжною та національною збірними командами України відповідно. Турецька сторона дала згоду прийняти матч національних збірних в місті Ізмір, а “молодіжки” поміряються силами в Манісі, що неподалік від Ізміру.

Слід зазначити, що нашим суперником на останньому етапі підготовки до надвідповідальної відбірної зустрічі Євро-2004 зі збірною командою Іспанії, запланованої на 29 березня в Києві, стала третя команда світу за підсумками останнього мундіалю. А згідно з останнім рейтинг-листом ФІФА підопічні Шенола Гюнеша посідають дев’яту сходинку.

Таким чином інформація, опублікована днями в спортивному виданні “КОМАНДА” та деяких інших ЗМІ щодо ймовірної зустрічі зі збірною Туркменістану, не відповідає дійсності. Федерація футболу України на останньому Виконкомі ФФУ чітко визначила пріоритетний напрямок щодо якісного підходу до спаринг-партнерів національних збірних команд країни, що й довели вдало проведені переговори з керівництвом Федерації футболу Туреччини. Також досягнуто домовленості щодо матчів-відповідей, які відбудуться 26-27 квітня 2005 року в Україні.

Заплановані раніше на 10 та 12 лютого зустрічі в Єгипті проведе юнацька збірна України U-19.