26 квітня 2018 21:33

Артем ДОВБЫК: "Хоть и проиграли "Брондбю", хотим выиграть чемпионат Дании"

Нападник молодіжної збірної України Артем Довбик вірить, що команді вдасться посісти потрібне місце у групі відбору Євро-2019 (U-21).

У четвертому своєму матчі за «Мідтьюлланн» нападник молодіжної збірної України Артем Довбик, який весь час виходив на заміну, забив дебютний м'яч у Данії. Після цього наставник почав більше йому довіряти, двічі поспіль випускаючи його у стартовому складі. І обидва рази «Мідтьюлланн» перемагав. А от як тільки форварду не знайшлося місця на полі, команда поступилася «Брондбю», своєму головному конкуренту в боротьбі за чемпіонство.


Коли емоції після цього матчу вщухли, Артем відповів на питання офіційного сайту ФФУ.


— Артеме, адаптація в «Мідтьюлланні» добігає кінця?

— Важко сказати, але дуже багато я вже, сподіваюся, засвоїв. Наприклад, у побутовому плані мені вистачило кількох тижнів, щоб зрозуміти, що до чого. Ігрова практика в мене є, тому з максимальною віддачею намагаюся виконувати все те, чого від мене вимагає головний тренер.


— Фініш сезону для «Мідтьюлланна» обіцяє бути спекотним?

— Так. Ми хочемо виграти чемпіонат, хоч і програли головному конкурентові в останньому турі. Стоїть у нас мета перемогти й у Кубку Данії. І тут на нашому шляху той самий «Брондбю», півфінальний матч з яким ми зіграємо 26 квітня.

— Наприкінці березня до клубу з молодіжної збірної України ти приїхав не в найкращому настрої?

— Звичайно. Думаю, в поєдинку з Англією нам трохи не пощастило. Просто клас англійських футболістів, як на мене, трохи вищий. От за рахунок цього вони краще розуміли, як перемогти.


Якщо ж брати гру в цілому, то вона складалася для нас непогано. Команда проявила характер, відігралася, але, на жаль, під саму завісу поєдинку ми знову пропустили. За створеними моментами збірна України не поступилася, але господарі краще розпорядилися своїми шансами.

— Англійці не здивували?

— Ми два дні розбирали гру суперника, готувалися до будь-якого повороту подій, але десь усе одно недопрацювали, якщо не здобули потрібного результату.

— Перспективи в молодіжної збірної України є?

— Так. Потрібно вигравати всі матчі, що залишилися, тоді буде шанс посісти потрібне місце. У мене таке відчуття, що для нас у відбірному турнірі Євро все вирішиться в останньому турі, у виїзному поєдинку з Голландією.

— Думаєш, синьо-жовтим до снаги виграти ще чотири матчі?

— Так. Три так точно, а в четвертому, як я вже говорив, все й буде вирішуватися. Якщо ми зіграємо з Голландією так, як зіграли проти Англії, все в нас вийде.